voor inwoners, met gemeenten

De angst die je draagt, hoef je niet te verbergen

In 2019 wordt met de Hey campagne extra aandacht gevraagd voor angst- en paniekstoornissen. Angst hoort bij het leven. Maar in Nederland heeft 1 op de 5 mensen last van angst in situaties zonder reëel gevaar. Dan hebben we het over een angst- of paniekstoornis. Voor sommigen zo erg, dat het hun leven beperkt. Benieuwd hoe het ervoor staat met jouw angstsymptomen? Doe de korte test.

Lees ook het artikel dat in maart in de VIVA stond of lees meer over angst- en paniekstoornissen.

Psychische gezondheid is voor veel mensen nog altijd een moeilijk onderwerp om over te praten. Hey is een campagne die psychische gezondheid bespreekbaar wil maken. Misschien zit je zelf niet zo lekker in je vel of ken je iemand anders die het moeilijk heeft. Hey helpt! Want een gesprek kan een eerste stap zijn naar een oplossing.

voordelen

Voordelen van Hey

Een aantal voordelen van praten over je psychische gezondheid:

  • Je hoeft je problemen niet meer te verbergen en hebt hier dus geen zorgen meer over.
  • Je omgeving durft ook sneller open te zijn tegen jou.
  • Je kan in de toekomst makkelijker om hulp vragen.
  • Je omgeving oordeelt vaak minder hard als ze weten wat er aan de hand is.
mentaal-vitaal

Hoe lekker zit jij in je vel? Doe de test!

Als je mentaal fit bent, zit je lekker in je vel, sta je positiever in het leven, heb je minder last van stress en kun je problemen beter de baas. Test daarom je mentale fitheid en kijk wat je kunt doen om mentaal fit te worden of te blijven.

snelbeterinjevel

Snel beter in je vel!

Pieker je veel, slaap je slecht of heb je veel stress? Op snelbeterinjevel.nl staan 3 online trainingen om zelfstandig te werken aan slaap-, pieker- of stressklachten. Een training bestaat uit oefeningen die je kunnen helpen om je klacht te verminderen.

tips

Tips van Hey

Daar ga je dan. Je hebt besloten om open te zijn over je psychische aandoening en de gevolgen ervan. Maar hoe doe je dat op een manier die bij jou past? En hoe ga je om met de reacties die je krijgt? Lees de tips van Samen Sterk Zonder Stigma.

Ken je iemand met psychische problemen? Een open gesprek hierover is veel waard. Samen Sterk Zonder Stigma geeft tips voor de omgeving.

hulp-nodig

Hulp nodig?

Hey kan het begin zijn van een oplossing. Maar het kan goed zijn dat je ook professionele hulp nodig hebt. Op de website van Mentaal Vitaal vind je een overzicht van therapieën en behandelaars in de buurt.

Over Hey het is oké

Hey het is oké is een landelijke campagne van het ministerie van VWS. In de regio Gooi en Vechtstreek wordt deze campagne uitgevoerd door GGD Gooi en Vechtstreek.


Dit project wordt in de regio Gooi en Vechtstreek mede mogelijk gemaakt door ZonMw.