voor inwoners, met gemeenten

U kunt bij de GGD terecht voor voor:

  • De basisserie (de eerste en tweede prik)
  • De najaar herhaalprik

U heeft geen uitnodigingbrief nodig. U kunt met en vanaf 5 december ook zonder afspraak terecht tijdens de openingstijden.

Nog nooit een prik tegen corona gehad? Eerst de basisserie

Wie nog helemaal geen coronaprik gehad heeft, kan de basisserie halen. Deze bestaat uit 2 prikken met het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Om een afspraak te maken voor een 1e of 2e prik belt u naar het Landelijke afsprakennummer 0800 – 7070 (houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand). U kunt ook zonder afspraak de prik halen (vanaf 5 december).

Najaar herhaalprik met vernieuwd vaccin

De herhaalprik wordt gegeven met een vernieuwd vaccin (mRNA). De prik is voor iedereen vanaf 12 jaar die in ieder geval de basisvaccinatie heeft gehad. Er moet minimaal 3 maanden zitten tussen de herhaalprik en de laatste coronavaccinatie of coronabesmetting.

In het najaar en in de winter kan het coronavirus opleven. Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter een opleving van het virus kan worden afgeremd. Het vernieuwde vaccin biedt bescherming tegen meer varianten van het coronavirus. De herhaalprik kan beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname, voorkomt overbelasting van de zorg en helpt dat de maatschappij open kan blijven.

U kunt een afspraak maken via planjeprik.nl (met DigiD) of door te bellen naar 0800-7070 (houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand). U kunt ook zonder afspraak de herhaalprik halen (vanaf 5 december).

Voorbereiding op uw coronavaccinatie

Kom op tijd, 5 tot 10 minuten voor uw afspraak
  • Heeft u om medische redenen een begeleider nodig, meld dit dan bij de ontvangst.
  • Trek makkelijke bovenkleding aan, zodat uw arm makkelijk vrij te maken is
Wat neemt u mee?
  • Uw identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart)
  • Mondkapje
  • Wilt u een stempel in uw gele boekje? Neem dan uw eigen gele boekje mee. Meer informatie over het gele boekje vindt u hier.

Privacy

Bij het vaccineren is bescherming van uw privacy belangrijk. We gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens volgens de AVG-wetgeving. Meer informatie hierover vindt u op de website van GGD GHOR Nederland.

Vaccinatielocatie GGD Gooi en Vechtstreek

Adres

Franse Kampweg 38
1406 NW Bussum

Openingstijden

maandag: 8.30 – 13.00 uur
woensdag: 8.30 – 13.00 uur
vrijdag: 8.30 – 13.00 uur

maandag 26 december (2e Kerstdag): gesloten

De vaccinatielocatie is goed bereikbaar met de auto en fiets. U kunt gratis parkeren op de nabijgelegen parkeerplaats, vanaf de parkeerplaats is het minder dan 50 meter lopen naar de ingang van het gebouw. U kunt ook met het openbaar vervoer komen. Vanaf station Bussum-Zuid is het zo’n 20 minuten lopen naar de vaccinatielocatie.

Corona prik zonder afspraak (vanaf 5 december)

Op www.prikkenzonderafspraak.nl vindt u alle GGD-vaccinatielocaties in Nederland waar u zonder afspraak terecht kunt voor een vaccinatie tegen corona.

Meer informatie?