voor inwoners, met gemeenten

Kijk eerst op de pagina Onderwijs en kinderopvang van de Rijksoverheid. Hier vindt u veel informatie over de gevolgen voor (gast)ouders, kinderopvangorganisaties, scholieren en het onderwijs door de uitbraak van het coronavirus.

Handige websites

Beslisbomen voor testen en thuisblijven van kinderen

Met de beslisboom van BOINK kunnen ouders en kinderen makkelijk checken of een kind naar opvang/school mag en wat zij moeten doen als een  kind klachten heeft.

Wat te doen bij een besmetting op school?

De GGD informeert kinderopvang- en onderwijsinstellingen sinds november 2021 niet meer over besmettingen. Het bestuur van een instelling hoort alleen van de medewerker of leerling dat hij/zij besmet is. Het bestuur maakt daarna zelf de afweging wat dit voor de instelling betekent. Twijfelt u als bestuur of leiding van een kinderopvang of schoolinstelling, neem dan contact op met het GGD-callcenter: (035) 692 64 00 of scholenteam@ggdgv.nl

Ventilatie op scholen

Goed ventileren helpt om luchtweginfecties te voorkomen en is belangrijk voor een gezond en prettig binnenklimaat. Voor het onderwijs is informatie over ventilatie beschikbaar op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

  • Algemene vragen over corona kunt u stellen bij het landelijk informatienummer: 0800 – 1351
    (dagelijks bereikbaar van 08.00 – 20.00 uur).
  • Voor specifieke vragen voor de GGD Gooi en Vechtstreek verwijzen we u naar het GGD-callcenter:
    (035) 692 64 00
  • Rijksoverheid: informatie voor scholen, ouders en leerlingen per schooltype.