voor inwoners, met gemeenten

GGD Gooi en Vechtstreek stopt na 17 maart met coronatesten

Het ministerie van VWS heeft op 10 maart besloten dat de GGD’en stoppen met testen op corona. Daarom kunt u zich na 17 maart niet meer bij de GGD Gooi en Vechtstreek laten testen. De testlocatie aan de Franse Kampweg in Bussum is vanaf dat moment gesloten en u kunt dan geen afspraak meer maken.

Belangrijkste wijzigingen testbeleid

Het zelftest en testadvies vervalt per 10 maart

Het is niet langer nodig om een zelftest te doen bij Corona- gerelateerde klachten. Een zelftest mag uiteraard nog wel als daar behoefte aan is. Bijvoorbeeld als er regelmatig contact is met kwetsbaren.

De GGD’en stoppen na 17 maart met coronatesten

Vanaf 17 maart kunt u voor een herstelbewijs tegen betaling terecht bij een commerciële testaanbieder. Tot en met 17 maart kunt u voor een herstelbewijs nog terecht bij de GGD.

Ook het isolatieadvies vervalt per 10 maart
Indien er sprake is van corona is het niet langer nodig om 5 dagen in isolatie te gaan en afstand te houden van huisgenoten.

Nieuw advies: algemeen advies bij luchtwegklachten

Heeft u klachten die passen bij luchtweginfecties zoals hoesten, niezen, keelpijn en een loop- of snotneus?

  • Blijf thuis als u ziek bent.
  • Overleg bij lichte klachten met uw werkgever of u thuis kunt werken.
  • Vermijd bij klachten fysiek contact met mensen die ernstig ziek kunnen worden van een luchtweginfectie. Als fysiek contact toch nodig is (zoals bij mantelzorg), draag dan een mondneusmasker.
  • Hoest of nies in uw elleboog. En was vaak en goed uw handen met water en zeep, ook als u geen klachten heeft.
  • Zorg voor voldoende ventilatie van binnenruimtes.

Meer informatie

Testafspraak maken bij de GGD

Tot en met 17 maart kunt u nog op verschillende manieren een testafspraak maken bij de GGD:

  • U kunt online een testafspraak maken met uw DigiD via coronatest.nl. Als uw kind een Digi-d heeft, kunt u als ouder of verzorger ook een testafspraak maken via coronatest.nl.
  • Of bel naar 0800 – 1202. Houd uw burgerservicenummer (BSN), of dat van uw kind, bij de hand. U vindt dit nummer op uw paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of loonstrook.
  • Belt u vanuit het buitenland? U kunt dan bellen naar +31 85 0659063.
  • Slechthorenden, doven en mensen met een spraakbeperking kunnen bellen via de bemiddelingsdienst voor telefonie. Een (gebaren)tolk bemiddelt dan het gesprek.

Let op: Behoort u tot een risicogroep of bent u ernstig ziek? Bel dan uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Bel in een levensbedreigende situatie altijd 112.

Testlocatie GGD Gooi en Vechtstreek (tot en met 17 maart)

Adres

Franse Kampweg 38
1406 NW Bussum

Openingstijden testen zonder afspraak 

maandag t/m vrijdag:
8.30 – 10.30 uur 

Bij het bezoek aan de teststraat heeft u een mondkapje en een geldig ID-bewijs nodig. Laat u zich liever op een ander of vastgesteld tijdstip testen? Maak dan een testafspraak via coronatest.nl of bel naar 0800-1202.

Hoe werkt een coronatest?

Tijdens de coronatest wordt een slijmvliesmonster van de keel- en neusholte afgenomen. Dit monster gaat voor onderzoek naar het centraal bacteriologisch en serologisch laboratorium (CBSL) in Tergooi. Na afloop van de test krijgt u deze informatiefolder mee. De informatiefolder is er ook in het Engels en Turks.

De uitslag

Op coronatest.nl vindt u de uitslag van de coronatest. Wacht u al 48 uur of langer op de uitslag? Bel dan ons callcenter:  (035) 692 64 00.

Het blijft na 17 maart voorlopig nog mogelijk om online de uitslagen te zien. Dit geldt ook voor testuitslagen uit het verleden.

Privacy

Bij het uitvoeren van de coronatest is bescherming van uw privacy belangrijk. We gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens volgens de AVG-wetgeving. Meer informatie hierover vindt u op de website van GGD GHOR Nederland.

 

Vragen

Heeft u vragen over het testen? Neem dan contact met ons op via het callcenter: (035) 69 26 400.