voor inwoners, met gemeenten

De boosterprik is een extra prik bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). De prik helpt uw afweersysteem, zodat u goed beschermd blijft tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname door het coronavirus. De booster is een mRNA-vaccin, dus BioNTech/Pfizer of Moderna. Het maakt niet uit welk vaccin u eerder heeft gekregen. U kunt niet zelf kiezen welk vaccin u krijgt.

Wie kan de boosterprik halen?

Sinds maandag 7 maart 2022 komt iedereen van 12 jaar of ouder in aanmerking voor de boosterprik tegen corona.

Jongeren van 12 – 17 jaar: alleen op afspraak

Jongeren van 12 t/m 17 jaar kunnen sinds 7 maart ook een boosterprik halen bij de GGD. De keuze voor een boostervaccinatie is vrijwillig en jongeren kunnen alleen telefonisch een afspraak maken. Hoewel de meeste jongeren na vaccinatie bijna niet ziek worden van de omikron-variant, kunnen er redenen zijn waarom jongeren een booster willen. Bijvoorbeeld omdat zij zelf kwetsbaar zijn of kwetsbare gezins- of familieleden willen beschermen.

Jongeren die kiezen voor een booster kunnen alleen een afspraak maken door te bellen met de GGD via 0800-7070. Het is belangrijk dat zij een weloverwogen keuze maken. De GGD-medewerker vraagt hiernaar bij het maken van de afspraak.
Meer informatie over de boosterprik voor jongeren van 12-17 jaar

18 jaar en ouder: vrije inloop of op afspraak

Iedereen van 18 jaar of ouder kan de boosterprik ook zonder afspraak halen op de vaccinatielocatie in Hilversum.
Meer informatie en de openingstijden voor prikken zonder afspraak.

U kunt ook online een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl (met DigiD) of telefonisch via 0800-7070

Voorwaarden voor de boosterprik

Check vooraf de voorwaarden voor de boosterprik voldoet:

  • De boosterprik is mogelijk vanaf 12 jaar.
  • Jongeren van 12 tot 17 jaar kunnen de boosterprik alleen op afspraak halen. Zij maken de afspraak telefonisch via 0800-7070.
  • Tussen de laatste coronaprik en de boosterprik moet minimaal 3 maanden zitten. Of er zit minimaal 3 maanden tussen de laatste coronabesmetting en de boosterprik.
  • Er moet minimaal 2 weken tussen een eventuele griepprik en de coronaprik zitten.

Boosterprik voor zorgpersoneel

Mensen in de zorg die direct contact hebben met patiënten, krijgen ook een boosterprik aangeboden. Op de website van de Rijksoverheid staat hoe dit wordt georganiseerd

Meer informatie

Meer informatie over de boosterprik vindt u de websites van het RIVM en de Rijksoverheid. Of lees de Q&A van GGD GHOR Nederland.