voor inwoners, met gemeenten
GGD Gooi en Vechtstreek is op vrijdag 4 maart gestart met de herhaalprik (2e booster) tegen het coronavirus. Bent u 60 jaar of ouder of heeft u een kwetsbare gezondheid? Dan krijgt u van het RIVM uitnodigingsbrief om een herhaalprik te halen. Dat kan met of zonder afspraak.

 

Voor wie is de herhaalprik bedoeld?

Mensen van 60 jaar of ouder kunnen een herhaalprik krijgen. Daarnaast krijgen ook bewoners van verpleeghuizen, mensen met een ernstige afweerstoornis en volwassenen met het syndroom van Down een uitnodiging van het RIVM.

Waarom een herhaalprik?

De herhaalprik is een extra vaccinatie bovenop de eerdere vaccinaties. Kwetsbaren en 60-plussers krijgen een uitnodiging, omdat de bescherming van eerdere vaccinaties bij hen sneller afneemt. De herhaalprik zorgt ervoor dat u weer meer antistoffen krijgt. Zo blijft u goed beschermd en loopt u minder kans om ernstig ziek te worden.

Wanneer kan ik de herhaalprik halen?

Het RIVM stuurt u een uitnodiging voor de prik. De uitnodigingen worden niet verstuurd op leeftijd, maar op datum van de laatste coronaprik. Tussen uw laatste coronaprik en de herhaalprik moet ongeveer 3 maanden zitten. Bent u in de tussentijd besmet geraakt met corona? Dan moet u langer wachten voordat u de uitnodiging krijgt.

Hoe maak ik een afspraak?

In de brief staat het telefoonnummer dat u kunt bellen voor een afspraak. U kunt de afspraak ook online maken. Heeft u een partner die ook in aanmerking komt voor de herhaalprik? Dan mag u voor hem of haar ook een afspraak maken. 70-plussers kunnen de herhaalprik inmiddels ook zonder afspraak halen, voor 60-plussers is dit nog niet mogelijk. Meer informatie over prikken zonder afspraak.

Meer informatie

Meer informatie over de herhaalprik vindt u ook op de websites van het RIVM en de Rijksoverheid.