voor inwoners, met gemeenten

Op deze pagina vindt u informatie over vaccineren specifiek voor zorgpersoneel en zorgorganisaties.

Wanneer bent u aan de beurt?

Werkgevers zorgen ervoor dat alle zorgmedewerkers met direct patiëntencontact, inclusief de zzp’ers die zij inhuren, een uitnodiging krijgen om zich te laten vaccineren bij de GGD. Binnen de vaccinatiestrategie komen volgtijdelijk verschillende groepen zorgmedewerkers in aanmerking om als eerste gevaccineerd te worden. De volgorde van de vaccinatie van zorgmedewerkers is hier te vinden.  Welke zorgmedewerkers behoren tot de verpleeghuiszorg, de gehandicaptenzorg, de wijkverpleging en de Wmo-ondersteuning? En onder welke categorie vallen de jeugdzorgmedewerkers? In dit document worden de groepen zorgmedewerkers uitgebreid gespecificeerd.

Specificatie van verschillende groepen zorgmedewerkers

Binnen de vaccinatiestrategie komen volgtijdelijk verschillende groepen zorgmedewerkers in aanmerking om als eerste gevaccineerd te worden. Welke zorgmedewerkers behoren tot de verpleeghuiszorg, de gehandicaptenzorg, de wijkverpleging en de Wmo-ondersteuning? En onder welke categorie vallen de jeugdzorgmedewerkers? In dit document worden de groepen zorgmedewerkers uitgebreid gespecificeerd.

Vaccinatieafspraak via landelijk callcenter na ontvangst persoonlijke uitnodiging

Alleen met een aan u persoonlijk gerichte uitnodigingsbrief van uw werkgever kunt u een vaccinatieafspraak maken via het landelijk callcenter. Het nummer van dit callcenter vindt u in uw persoonlijke uitnodiging. GGD Gooi en Vechtstreek kan geen vaccinatieafspraken inplannen. 

Zzp’ers of kleine zorgorganisatie en (nog) geen uitnodiging  ontvangen?

Ook zzp’ers die bij een verpleeghuis in dienst zijn, krijgen van dat verpleeghuis een uitnodiging voor de vaccinaties. Alleen met deze uitnodiging kunnen zij een afspraak maken om zich te laten vaccineren. De landelijke koepelorganisaties van verpleeghuizen informeren de verpleeghuizen over de vaccinatiecampagne en wie wanneer uitgenodigd wordt.

  • Bent u op dit moment als ZZP’er werkzaam in een verpleeghuis en heeft u geen uitnodiging voor vaccinatie ontvangen?
    Neem dan contact op met de werkgever voor wie u op dit moment werkt, of met een van de koepelorganisaties voor uw branche (ActiZ, NVAVG, VGN, Verenso, V&VN en Zorgthuisnl).
  • Heeft u als werkgever/kleinere zorgorganisatie geen uitnodigingspakket voor het vaccineren van uw medewerkers ontvangen?

Kleinere zorgorganisaties zijn niet altijd aangesloten bij een koepelorganisatie. Zij kunnen het uitnodigingspakket zelf aanvragen bij de koepel voor de branche waar de organisatie onder valt (ActiZ, NVAVG, VGN, Verenso, V&VN en Zorgthuisnl),  ook als zij daar niet bij aangesloten zijn.

Bereikbaarheid vaccinatielocatie in Huizen

De vaccinatielocatie van GGD Gooi en Vechtstreek bevindt zich op het terrein van Visio in Huizen.

Adres Vaccinatiepaviljoen Huizen
Koninklijke Visio
Amersfoortsestraatweg 180
1272 RR Huizen

Routebeschrijving

Download hier de routebeschrijvingen voor auto, openbaar vervoer en fiets.

Meer informatie over vaccineren

  • Op de website  coronavaccinatie.nl staat veel informatie en antwoorden op veelgestelde vragen. O.a. actuele inhoudelijke informatie over de verschillende vaccins en de volgorde waarin er wordt gevaccineerd.
  • Ook dit filmpje van de Universiteit van Nederland legt het helder uit hoe het vaccin werkt en of het veilig is. 
  • Het RIVM en het VWS hebben een aantal overzichten van veel gestelde (medische) vragen gepubliceerd voor de zorgprofessionals. Vragen en antwoorden specifiek over het vaccin staan hier.
Communicatietoolkit voor zorginstellingen

Om zorgmedewerkers te informeren en motiveren over het vaccineren, heeft de Rijksoverheid een communicatietoolkit samengesteld aan. Zorgorganisaties kunnen de rechtenvrije kant-en- klare communicatiemiddelen uit deze toolkit downloaden en gebruiken. De toolkit wordt regelmatig aangevuld met nieuwe materialen.