voor inwoners, met gemeenten

Wat te doen bij een besmetting op school?

Bij een positieve test neemt de GGD Gooi en Vechtstreek zo snel mogelijk contact op met de positief geteste persoon voor een bron- en contactonderzoek (BCO). Gaat het om een kind of leerkracht, dan nemen we ook contact op met de school. Op deze manier willen we de verdere verspreiding van het virus voorkomen.

Scholen en kinderopvangcentra kunnen met vragen terecht bij het GGD-scholenteam

GGD Gooi en Vechtstreek heeft een GGD-scholenteam samengesteld gericht op goede samenwerking tussen jeugdgezondheidszorg en infectieziekte-bestrijding. De jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen kunnen met scholen meedenken mee over specifieke situaties, vragen en onrust van medewerkers of ouders en stemmen af met infectieziektebestrijding (bron- en contactonderzoek, hygiëneadviseurs) over eventuele aanvullende maatregelen.

Scholen en kinderopvangcentra bereiken het scholenteam via scholenteamcorona@ggdgv.nl. Voor dringende zaken kunnen zij ook dagelijks (ook in het weekend) contact opnemen met het Corona callcenter van de GGD Gooi en Vechtstreek via 035-6926400.

Nieuwste regels per schooltype

Hieronder vindt u per schooltype de nieuwste regels.

Informatie voor ouders over het test- en thuisblijfbeleid voor kinderen
Testen met prioriteit voor onderwijsmedewerkers

Leraren en ander onderwijspersoneel hebben en houden prioriteit bij de gewone teststraat van de GGD. Dit geldt sinds 3 februari 2021 ook voor de medewerkers van de kinderopvang.

Ventilatie op school

Goed ventileren helpt om luchtweginfecties te voorkomen en is belangrijk voor een gezond en prettig binnenklimaat. Voor het onderwijs is informatie over ventilatie beschikbaar op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie

Heeft u nog vragen?