voor inwoners, met gemeenten

Ook GGD Gooi en Vechtstreek neemt – in samenwerking met GGD Flevoland – maatregelen in verband met de situatie rondom het coronavirus.

Nieuw bericht, 16 juni 2020

  • Vanaf maandag 29 juni zullen er weer meer afspraakmogelijkheden zijn bij GGD Flevoland.
  • Vanaf donderdag 2 juli gaat het spreekuur  bij GGD Gooi en Vechtstreek in Bussum weer open.

Zelftest
Vanaf nu is het weer mogelijk voor jongeren tot en met 24 jaar met een laag risico op soa om te kiezen voor een test die wordt thuisgestuurd. Hierbij gaat het om jongeren die op basis van de ingevulde antwoorden alleen in aanmerking komen voor een test op chlamydia en gonorroe. Het aanvragen van een zelftest doe je door online een afspraak in te plannen via de website van GGD Flevoland.

Vragen over anticonceptie, zwangerschap, problemen bij seks en meer
De face-to-face afspraken voor seksualiteitshulpverlening (Sense) zijn op dit moment mogelijk op de GGD. Dit zijn de afspraken waar jongeren terecht kunnen met vragen of problemen op het gebied van anticonceptie, (onbedoelde) zwangerschap, relaties en seks. Bij vragen kan altijd gebeld of gemaild worden; T: (035) 692 63 20 / E: soa-sense@ggdgv.nl. ​

Chat voor jongeren
​Jongeren die willen chatten voor advies over soa en seks, kunnen van maandag tot vrijdag ook terecht op de chat van Sense​.

PrEP
​Op dit moment worden geen afspraken gemaakt voor mensen die willen starten met PrEP via de GGD. De mensen die nu al PrEP krijgen via de GGD kunnen nog wel terecht voor follow-up-afspraken. Dit met het oog op voortzetten van bestaande zorgverlening.