voor inwoners, met gemeenten

18 schoolpleinen in Hilversum rookvrij

Publicatiedatum: 11 oktober 2018

De 18 schoolpleinen van alle openbare basisscholen in Hilversum zijn vanaf maandag 15 oktober helemaal rookvrij. Wethouder Annette Wolthers geeft hiervoor op 15 oktober om 9.00 uur het startsein op OBS de Dubbeldekker.

Steeds meer schoolpleinen, sportverenigingen, kinderboerderijen en speeltuinen in Gooi en Vechtstreek worden rookvrij. Ook scholenvereniging Stip Hilversum vindt het belangrijk dat kinderen volledig rookvrij kunnen spelen op het schoolplein. Bestuurder Geert Looyschelder van Stip Hilversum: “De openbare basisscholen in Hilversum vinden het belangrijk dat kinderen in een gezonde, rookvrije omgeving opgroeien. Daarom willen we dat leerlingen op onze schoolpleinen niet worden geconfronteerd met volwassenen die roken. Leerkrachten én ouders zijn hét voorbeeld voor kinderen!”

Op maandagochtend 15 oktober om 9.00 uur verklaart wethouder onderwijs Annette Wolthers symbolisch alle 18 schoolpleinen rookvrij bij OBS de Dubbeldekker (oude Amersfoortseweg 196 in Hilversum).

Wethouder Wolthers: “We willen bereiken dat kinderen in Hilversum rookvrij kunnen opgroeien. Want als zij opgroeien met een rookvrij voorbeeld, is de kans veel groter dat ze zelf nooit beginnen met roken. Rookvrije schoolpleinen horen bij een gezonde kind omgeving.”

Regio Gooi en Vechtstreek op weg naar een Rookvrije Generatie

Om ervoor te zorgen dat kinderen niet gaan roken, is de hele regio Gooi en Vechtstreek op weg naar een Rookvrije Generatie. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Hierbij horen rookvrije schoolterreinen, sportverenigingen, kinderdagverblijven, speeltuinen en rookvrije kinderboerderijen. Zie ook www.rookvrijegeneratiegv.nl

Meer nieuws

Al het nieuws