voor inwoners, met gemeenten

‘Hup, in de Benen! Ouderen in Gooi en Vechtstreek actief in de Week van de Valpreventie

Publicatiedatum: 19 september 2018

Van 1 tot en met 7 oktober 2018

De eerste week van oktober is de Week van de Valpreventie. Met als motto ‘Hup, in de Benen!’ stimuleren buurtsportcoaches, fysiotherapeuten en anderen alle ouderen om in beweging te blijven en valongevallen te vermijden. Bij het ouder worden veranderen balans, coördinatie en spierkracht. Ook wordt het reactievermogen wat minder. Dat is niet erg, mits ouderen daar maar rekening mee houden bij hun dagelijkse bezigheden én actief blijven.

Regionale activiteiten

In elke gemeente kunnen ouderen in de valpreventieweek deelnemen aan activiteiten. Op de website https://www.ggdgv.nl/gezond-leven/gezond-ouder-worden/voorkom-vallen-beweeg/week-van-de-valpreventie/ staat het complete programma.

Dag van de Valpreventie en Seniorenmarkt

‘Kom binnenvallen’ is het thema van de Dag van de Valpreventie op vrijdag 5 oktober in Nieuw Kerkelanden (Franciscusweg 137, Hilversum). Tussen 10 en 16 uur zijn er gratis (proef)sportlessen, om 12 uur staat een gezonde lunch klaar. Van 14 tot 17 uur is de Valpreventiemarkt waar van alles te doen is: rollatorcheck, balanstest, tips en trucks om vallen te voorkomen, informatie over medicijnen, en nog veel meer.

In Bussum kunnen ouderen op zaterdag 6 oktober de Seniorenmarkt bezoeken, die georganiseerd is door de Seniorenraad Gooise Meren. Daar is van alles te doen: informatie, demonstraties, lezingen en workshops. Van 9.30 tot 15 uur in het Gemeentehuis van Gooise Meren aan de Brinklaan 35.

Folder met handige tips

De folder ‘Handige tips om op de been te blijven’ is verkrijgbaar bij welzijnsorganisaties, het WMO-loket van gemeenten en apotheken. In deze regionale folder staan praktische adviezen voor ouderen en mantelzorgers om fit en vitaal te blijven. https://www.ggdgv.nl/wp-content/uploads/sites/2/2018/04/folder-valpreventie-ouderen.pdf

Over de Valpreventieweek

De Week van de Valpreventie is een landelijke themaweek, op initiatief van VeiligheidNL. Jaarlijks krijgt dit belangrijke thema overal in het land extra aandacht.

Meer nieuws

Al het nieuws