voor inwoners, met gemeenten

Kinderboerderij de Pluimgraaf wordt rookvrij!

Publicatiedatum: 26 november 2018

Kinderboerderij de Pluimgraaf is vanaf woensdag 28 november rookvrij! Barbara Boudewijnse, wethouder Gooise Meren, geeft hiervoor om 10:00 uur de aftrap bij de kinderboerderij in Naarden. Met deze aftrap bij de Pluimgraaf verklaart de wethouder alle locaties van Stichting de Gooise Ark,  waar de kinderboerderij deel van uitmaakt, rookvrij. Gooise Ark vraagt hiermee iedereen die hun locaties bezoekt,  het terrein voortaan rookvrij te houden, zo het goede voorbeeld te geven en de  kinderen te beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Veilig en gezond

Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrije kinderboerderij bij. Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun mond stoppen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. Hoewel gelukkig bijna geen enkel kind jonger dan 12 jaar rookt, is het wel belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.

Regio Gooi en Vechtstreek op weg naar een Rookvrije Generatie

Om ervoor te zorgen dat kinderen niet gaan roken, is de hele regio Gooi en Vechtstreek op weg naar een rookvrije generatie. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Hierbij horen rookvrije schoolterreinen, sportverenigingen, kinderdagverblijven, speeltuinen, maar ook rookvrije kinderboerderijen. Zie ook www.rookvrijegeneratiegv.nl

Meer nieuws

Al het nieuws