voor inwoners, met gemeenten

SBO de Wijngaard in Huizen rookvrij

Publicatiedatum: 30 november 2018

Het schoolplein van SBO de Wijngaard is vanaf 4 december helemaal rookvrij. Wethouder Marlous Verbeek geeft hiervoor samen met de leerlingen en ouders het startsein op dinsdag 4 december om 14.00 uur.

De school vindt het belangrijk dat kinderen gezond en veilig opgroeien. Hierbij hoort een gezonde schoolomgeving, waar niet wordt gerookt in de buurt of in het zicht van kinderen. De school vraagt daarom aan ouders en bezoekers om het schoolplein en de omgeving van de school rookvrij te houden.

Gemeente Huizen stimuleert dat plekken waar veel kinderen komen rookvrij worden. Hierbij horen ook rookvrije schoolpleinen. Op maandagmiddag 4 december om 14:00 uur opent wethouder Marlous Verbeek daarom het rookvrije schoolplein bij SBO de Wijngaard (Ellertsveld 3 in Huizen). Tijdens deze opening zijn alle ouders van de leerlingen uitgenodigd. De kinderen hebben gedichten geschreven en spandoeken gemaakt om de opening te vieren.

Veilig en gezond

Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrije basisschool bij. Vanaf 2020 is het hebben van een Rookvrij schoolterrein verplicht. Uit onderzoek blijkt dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiƫren namelijk gedrag van anderen. Hoewel gelukkig bijna geen enkel kind jonger dan 12 jaar rookt, is het wel belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.

Regio Gooi en Vechtstreek op weg naar een Rookvrije Generatie

Om ervoor te zorgen dat kinderen niet gaan roken, is de hele regio Gooi en Vechtstreek op weg naar een Rookvrije Generatie. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Hierbij horen rookvrije sportverenigingen, kinderdagverblijven, speeltuinen, maar ook rookvrije schoolterreinen. Zie ook www.rookvrijegeneratiegv.nl

Meer nieuws

Al het nieuws