voor inwoners, met gemeenten

Stop alcoholgebruik onder de 18: gemeente doet beroep op alcoholverstrekkers en sportverenigingen

Publicatiedatum: 23 oktober 2018

Alle alcoholverstrekkers en sportverenigingen in Gooi en Vechtstreek worden door de gemeenten opgeroepen de intentieverklaring ‘stop alcoholgebruik onder de 18 jaar’ te ondertekenen. Ze ontvangen hierover een brief van hun gemeente. Door de verklaring te ondertekenen laten ze zien zich verantwoordelijk te voelen voor het terugdringen van alcoholgebruik onder jongeren.

De regiogemeenten en de GGD zijn samen met diverse partijen al jaren actief om het alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. Met deze aanpak zijn goede resultaten geboekt. Maar toch drinken jongeren in onze regio nog steeds te jong, te veel en te vaak.

Eind 2017 sloegen achttien middelbare scholen de handen ineen om hun bezorgdheid te uiten over het alcoholgebruik onder jongeren in onze regio. Daarop hebben de scholen, samen met de regiogemeenten, GGD, Jeugd en Gezin, Jellinek en Halt, een intentieverklaring opgesteld: ‘Stop alcoholgebruik onder de 18 jaar’.

Met deze intentieverklaring laten de partijen zien dat ze samen verantwoordelijk zijn voor het terugdringen van alcoholgebruik bij jongeren. Ook willen ze meer afspraken maken over hoe ze hierin met elkaar samenwerken.

Alcoholverstrekkers en sportverenigingen worden nu uitgenodigd om de intentieverklaring ook te ondertekenen. Meer informatie over de intentieverklaring is te vinden op www.ggdgv.nl/doemee

De verklaring kan tot uiterlijk 5 november ondertekend en opgestuurd worden naar de GGD.

Meer nieuws

Al het nieuws