voor inwoners, met gemeenten

Klik hier voor informatie over maatregelen in verband met het coronavirus

Nieuw bericht, 16 juni 2020

  • Vanaf maandag 29 juni zullen er weer meer afspraakmogelijkheden zijn bij GGD Flevoland.
  • Vanaf donderdag 2 juli gaat het spreekuur  bij GGD Gooi en Vechtstreek in Bussum weer open.

Centrum Seksuele Gezondheid van GGD Gooi en Vechtstreek biedt hulpverlening en advies over o.a. seksualiteit, anticonceptie en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa).

Het testen op soa

Heb je seks zonder condoom gehad en ben je nu bang voor een soa? Blijf daar dan niet mee zitten en laat je testen. Dit kan bij je eigen huisarts of bij de GGD.
Kijk hier voor meer info over soa en voor het maken van een afspraak bij de GGD.

Sense = seksualiteitshulpverlening

Vaak is seks een prettige ervaring. Toch hebben veel mensen vragen of zorgen hierover. Je kunt altijd met je vragen naar de huisarts. Ben je jonger dan 25 jaar en heb je vragen over of problemen met seks? Dan kun je ook terecht bij het Sense-spreekuur van de GGD.
Bel of e-mail en maak een afspraak met een Sense-verpleegkundige. T: (035) 692 63 20 / E: soa-sense@ggdgv.nl
Wil jij als jongere meer weten over seks, soa, anticonceptie: www.sense.info. Via deze site kan je ook kiezen voor een live-chat.

Onbedoelde zwangerschap: FIOM keuzehulp

Ben je zwanger en heb je vragen over een onbedoelde zwangerschap, abortus of over het afstaan van je kindje ter adoptie, dan kan je voor een gesprek hierover terecht bij GGD Gooi en Vechtstreek. Klik hier voor meer informatie en het aanvragen van een gesprek.

Risico op een HIV besmetting: PEP

Heb je minder dan 72 uur geleden risicovolle seks gehad met een reële besmettingskans op HIV? Dan kan PEP (post expositie profylaxe) in zo’n geval het risico op HIV sterk verkleinen. Neem in dit geval contact op met je eigen huisarts.

Het voorkómen van een HIV besmetting: PrEP

Neem je een groot risico met het oplopen van een HIV-besmetting, dan kan door het gebruik van PrEP de kans op een HIV besmetting (in de meeste gevallen) voorkomen worden. De PrEP-zorg in deze regio vind vooral plaats bij de huisarts. In samenwerking met GGD Flevoland bestaat de beperkte mogelijkheid om bij GGD Flevoland te starten met PrEP.
Wil je starten met PrEP? Neem contact op met je eigen huisarts of met GGD Flevoland. Voor het maken van een afspraak bij GGD Flevoland kun je bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 – 17.00 uur met (088) 002 99 10. Kijk ook op: www.yoursex.nl en www.prepnu.nl

Klik hier voor meer informatie over PrEP

Meer informatie over seksuele gezondheid, soa en Sense

T: (035) 692 63 20
E: soa-sense@ggdgv.nl
W: www.sense.info / www.soaaids.nl / www.rutgers.nl / www.mantotman.nl

GGD-ondersteuning voor professionals

Binnen het aandachtsgebied seksuele gezondheid kan GGD Gooi en Vechtstreek, in samenwerking met Jeugd en Gezin, ondersteuning bieden aan professionals zoals docenten, jongerenwerkers, huisartsen en beleidsmedewerkers.

Hiervoor neemt u contact op met de GGD via de algemene contactgegevens. Vraag naar de verpleegkundige seksuele gezondheid.