voor inwoners, met gemeenten

Met eigen poster laten kinderen zien dat zij Rookvrij willen opgroeien

Publicatiedatum: 7 april 2021

Op 6 april is de actie Rookvrij is de Kunst gestart. Met een creatieve opdracht vraagt GGD Gooi en Vechtstreek kinderen (8 – 12 jaar) om een positief en gezond alternatief te bedenken voor rokers.  Door middel van een posterwedstrijd geeft de GGD de kinderen hierin een stem. Zo kunnen kinderen laten zien dat zij liever Rookvrij opgroeien.

Kinderen die anderen zien roken, gaan zelf ook eerder roken. Toch zijn er nog steeds veel plekken waar kinderen het voorbeeld zien van volwassenen die roken. Daarom vraagt GGD Gooi en Vechtstreek, in samenwerking met Versa Welzijn, Singer Laren en het Grafisch Atelier in Hilversum, extra aandacht voor het belang van Rookvrij opgroeien.

Welke posters worden de nieuwe Rookvrije Generatie posters?

Om aan de slag te gaan met de posterwedstrijd kunnen kinderen een gratis startpakket ophalen bij het kinderwerk van Versa Welzijn bij hen in de buurt of bij Singer Laren. Dit startpakket bevat een werkboekje met uitleg over de wedstrijd, hoe je een poster vormgeeft, A3 papier waar de poster op ontworpen kan worden, knipvellen, gekleurd papier en stiften. Dit werkboekje is ook te downloaden op www.rookvrijegeneratiegv.nl. De posters kunnen tot en met 9 mei ingeleverd worden door een mail te sturen met een goede foto of scan van de poster naar rookvrijegeneratie@regiogv.nl.

De jury, waarin ook iemand zit die rookt en de kinderburgemeester van Hilversum, selecteert de 12 mooiste ontwerpen die te zien zijn in het museum van Singer Laren en op straat. Van de winnende ontwerpen wordt ook een verjaardagskalender gemaakt. Daarnaast krijgen de 12 kinderen die hebben gewonnen een workshop aangeboden in het Grafisch Atelier in Hilversum. 

Regio Gooi en Vechtstreek op weg naar een Rookvrije Generatie

Om ervoor te zorgen dat kinderen niet gaan roken, is de hele regio Gooi en Vechtstreek op weg naar een Rookvrije Generatie. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Alle inwoners uit de regio kunnen hun steentje bijdragen. Tips, ervaringen en ondersteuning zijn verkrijgbaar via www.rookvrijegeneratiegv.nl of via facebook: @rookvrijegeneratiegv

Meer nieuws

Al het nieuws