voor inwoners, met gemeenten

Wethouders geven het goede voorbeeld en doen mee aan GGD actie ‘30dagengezonder’

Publicatiedatum: 29 januari 2019

Na het succes van vorig jaar daagt GGD Gooi en Vechtstreek in maart opnieuw alle inwoners van de regio uit om een gezonde gewoonte aan te leren en mee te doen met de actie 30 dagen gezonder’. ‘30 dagen gezonder’ is een gezamenlijke actie van 4 GGD’en werkzaam in Noord-Holland en Flevoland. Vorig jaar deden bijna 2000 mensen mee, jong en oud. Nu gaan we voor 3000 deelnemers. Dit jaar doen ook diverse wethouders mee aan de actie. Met hun deelname dagen ze inwoners en collega’s uit om ook mee te doen.

Iedereen weet zelf precies wat hij of zij kan doen of laten om zich gezonder te voelen en kan meedoen met een eigen gezonde uitdaging. Dat kan zijn 30 dagen alcoholvrij, maar ook 30 dagen een half uur wandelen, hardlopen, water drinken, op tijd naar bed, complimenten geven, geen suiker in de koffie of thee, vegetarisch eten ( goed voor gezondheid én milieu), dagelijks tijd nemen voor ontspanning, minder op sociale media of een andere uitdaging.

Belangrijk is dat je kiest voor een concrete haalbare uitdaging die je 30 dagen lang elke dag uitvoert. Op de website 30dagengezonder.nl vind je diverse ideeën voor uitdagingen en kun je je aanmelden. 

Welke uitdaging ga jij aan? Ga fris en gezond het voorjaar in! Wij zorgen dat je het volhoudt

Iedereen die woont of werkt in de regio kan zich tot 1 maart aanmelden via www.30dagengezonder.nl. Door je aan te melden ontvang je de hele maand maart leuke informatie en inspirerende tips van onze coaches, van andere deelnemers en van het 30dagengezonder team! Hiernaast ontvangen de eerste 350 deelnemers een startpakket en maken alle deelnemers die hun ervaringen delen kans op prijzen. Volg ook de actie op www.facebook.com/30dagengezonder.

Deelname is gratis.

Alleen of samen. Wie daag jij uit?

Meedoen kan individueel of in een groep. Door samen een uitdaging aan te gaan, hou je elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elke dag water te drinken op school of elke dag een momentje voor een complimentje in te lassen. Een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld samen sporten of lezen na acht uur ’s avonds geen werkmail meer. Natuurlijk kun je tijdens deze maand ook kiezen voor de uitdaging 30 dagen zonder alcohol.

Iedereen heeft invloed op zijn eigen gezondheid

Gezonder leven is veel meer dan ‘goed eten’ of ‘vaker bewegen’. Complimenten geven, stress vermijden, op tijd naar bed, of in de avond je smart phone uitzetten… Er zijn heel veel dingen die je kunt doen of laten om je gezonder te voelen en gezonder te worden. Het doel van de actie is in 30 dagen gewoontegedrag te doorbreken en een gezondere gewoonte aan te leren. De actie stimuleert mensen op een positieve manier een uitdaging met zichzelf aan te gaan. En door het samen te doen, motiveer je elkaar en hou je het vol. Doe ook mee! Meld je aan op www.30dagengezonder.nl.

Meer nieuws

Al het nieuws