voor inwoners, met gemeenten

GGD’en in Nederland bundelen hun informatievoorziening aan reizigers. Dit doen wij via het landelijk informatieplatform GGD Reisvaccinaties, waar wij bij aangesloten zijn. Wij werken samen om u zo volledig mogelijk te adviseren over uw gezondheid op reis. Persoonlijke aandacht, ook voor reizigers met medische klachten, vinden wij belangrijk. Onze gecertificeerde reizigersadviseurs geven u advies op maat.

GGD reisvaccinaties

Op ggdreisvaccinaties.nl vindt u alle benodigde informatie over vaccinaties op reis. Tevens kunt u hier een afspraak maken.

Aangepaste openingstijden en bereikbaarheid

In verband met de coronacrisis is ons spreekuur tijdelijk uitsluitend op dinsdag van 8.30-11.00 uur op telefonische afspraak via (035) 692 63 00.

Dit nummer is doorgeschakeld naar het algemene nummer van Regio Gooi en Vechtstreek. De medewerker zal u doorverbinden of een terugbelverzoek aanmaken.

U kunt uw vraag ook per e-mail stellen via reisvaccinaties@ggdgv.nl.

Lang op reis?

Gaat u langer dan twee maanden op reis? Dan adviseren wij u minimaal zes weken voor vertrek een afspraak te maken.

Bent u van voor 1950?

Wanneer u nog nooit een DTP-vaccinatie heeft gehad, is het belangrijk om vijf weken voor vertrek langs te komen. Over het algemeen geldt dit voor mensen die vóór 1950 zijn geboren. Wanneer u als kind wél tegen DTP bent gevaccineerd, is 3 weken voor vertrek voldoende. Uiteraard mag u ook eerder komen.

Recept voor malariapillen

Voor een recept dient u zelf op het spreekuur te komen. U kunt dus niet voor iemand anders een recept meenemen. Uitzondering hierop is/zijn kinderen tot de leeftijd van 16 jaar.