Elke dag bereikbaar van 08.00–20.00 uur - Landelijke afsprakenlijn voor een coronatest 0800-1202 - Landelijk informatienummer 0800-1351 - U kunt ook een online afspraak maken via www.coronatest.nl - Elke dag bereikbaar van 08.00–17.00 uur - ons GGD-callcenter (035) 692 64 00
voor inwoners, met gemeenten
Testen op corona

Volgens de landelijke richtlijnen van het RIVM voert de GGD coronatesten uit bij mensen die in de regio Gooi en Vechtstreek wonen en/of als professional/vrijwilliger werken.

Positieve uitslag van een zelftest?

Maak direct een afspraak voor een nieuwe test bij de GGD via 0800-1202 of via www.coronatest.nl. Tot de uitslag van de test bekend is blijft u thuis.

Positieve uitslag van een zelftest die onder begeleiding is afgenomen in het voortgezet onderwijs?

Neem contact op met GGD Gooi en Vechtstreek  (035) 692 64 00.

Reizen en corona

Veel landen vragen bij binnenkomst aan de reiziger een bewijs van vaccinatie, een bewijs van doorgemaakte COVID-infectie of een negatieve coronavirustest, een zogenaamde ‘non-COVID verklaring’. Op deze pagina vindt u meer informatie over reizen en corona.

Bron- en contactonderzoek

Wanneer iemand besmet is met het coronavirus voert de GGD bron- en contactonderzoek uit.

Liveblog

Via een liveblog houdt de GGD u op de hoogte van actuele ontwikkelingen over het coronavirus.

Corona dashboard

Ons corona dashboard geeft u een overzicht van actuele cijfers in de regio Gooi en Vechtstreek. Bijvoorbeeld het aantal bezoekers aan de teststraat, de bevestigde besmettingen, ziekenhuisopnames en gemelde overledenen.
Het dashboard wordt (voor zover de cijfers bij ons bekend zijn) twee keer per dag ververst.

Corona eenvoudig uitgelegd

Moeilijke corona dingen op een makkelijke manier uitgelegd

Coronafilmpjes
Corona uitgelegd in bewegend beeld

Algemene informatie

Het coronavirus veroorzaakt de ziekte COVID-19. Bij algemene informatie leest u de belangrijkste adviezen en vindt u de regionale en landelijke informatienummers.

Information in other languages