voor inwoners, met gemeenten

Iedereen die dat wil en hiervoor uitgenodigd is, kan zich bij GGD Gooi en Vechtstreek laten vaccineren tegen het coronavirus. Ook met vragen over vaccinatie kunt u bij ons terecht.

1e en 2e coronaprik

U kunt tijdens de openingstijden zonder afspraak op de vaccinatielocatie Hilversum terecht voor uw 1e en 2e coronaprik.

 • Heeft u al 1 prik gehad met BioNTech/Pfizer? Dan kunt u zonder afspraak uw 2e prik halen. Dit kan op alle locaties. Let er wel op dat er minimaal 21 dagen tussen de 1e en 2e prik moet zitten.
 • Heeft u al 1 prik gehad met Moderna? Dan moet er minimaal 28 dagen tussen de 1e en 2e prik zitten.

Wilt u liever een afspraak maken voor uw 1e of 2e prik? Dat kan op twee manieren:

 • online via planjeprik.nl (met DigiD),
 • telefonisch via het landelijke afsprakennummer 0800 – 7070. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand.

Vaccinatie met het Novavax-vaccin

Sinds maandag 14 maart 2022 is het zogeheten Novavax-vaccin beschikbaar bij 14 GGD-locaties in Nederland. Het is een nieuw alternatief voor mensen die twijfelen over een inenting met een mRNA- of vectorvaccin. GGD Gooi en Vechtstreek beschikt niet over het vaccin Novavax.  Wie wil kiezen voor Novavax, kan een afspraak maken bij een andere GGD-locatie via het speciale telefoonnummer 0800-0174.
Meer informatie over Novavax

Ik wil een vaccinatie met het Janssen-vaccin. Hoe werkt dat?

Coronavaccinatie kinderen 5-11 jaar

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar kunnen kunnen hun coronavaccinatie op afspraak halen op de vaccinatielocatie in Hilversum aan de Verlengde Zuiderloswal 16.

In de uitnodigingsbrief van het RIVM staat informatie die ouders/verzorgers nodig hebben om, als zij dit willen, voor hun kind een afspraak te maken bij één van de GGD’en. Het inplannen van de afspraak is alleen mogelijk door te bellen. Het telefoonnummer staat in de brief.
Meer informatie over coronavaccinatie voor kinderen van 5-11 jaar

Boosterprik

Iedereen van 18 jaar en ouder kan tijdens de openingstijden zijn boosterprik zonder afspraak halen op de vaccinatielocatie Hilversum. Jongeren tussen de 12 en 17 jaar kunnen de boosterprik alleen halen met een telefonisch gemaakte afspraak via 0800 7070.

Check vooraf of u aan de voorwaarden voor de boosterprik voldoet.
Meer informatie over de boosterprik

Herhaalprik voor kwetsbaren en 60-plussers

Mensen van 60 jaar of ouder kunnen een herhaalprik krijgen. Daarnaast krijgen ook bewoners van verpleeghuizen, mensen met een ernstige afweerstoornis en volwassenen met het syndroom van Down een uitnodiging van het RIVM.

Op de webpagina over de herhaalprik leest u meer informatie.

Hulp bij digitaal inplannen vaccinatieafspraak

Wie zelf niet digitaal vaardig is, kan hulp vragen aan familie, buren of vrienden. Of de bibliotheek kan helpen. Voor wie het liever zelf doet, is er ook een handige uitlegfilm. Die helpt om de afspraak zelf online te maken. Stap voor stap.  Klik hier voor de uitlegfilm.

Meer informatie over de boosterprik

Privacy

Bij het vaccineren is bescherming van uw privacy belangrijk. We gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens volgens de AVG-wetgeving. Meer informatie hierover vindt u op de website van GGD GHOR Nederland.

Afspraak verzetten of annuleren

Het landelijke telefoonnummer voor het verzetten of annuleren van uw afspraak vindt u in uw uitnodigingsbrief. GGD Gooi en Vechtstreek kan deze afspraak niet voor u verzetten.

Prik zonder afspraak, voor wie?

 • Iedereen van 12 jaar en ouder kan zonder afspraak een eerste of tweede coronaprik halen bij de vaccinatielocatie in Hilversum, Verlengde Zuiderloswal 16. Tussen de datum van de eerste prik en tweede prik moet minimaal 3 weken zitten.
 • Iedereen van 18 jaar en ouder kan ook zijn boosterprik zonder afspraak halen in Hilversum.
 • Iedereen van 70 jaar of ouder of met een kwetsbare gezondheid kan de herhaalprik zonder afspraak halen in Hilversum
  Meer informatie over prikken zonder afspraak.

Voorbereiding op uw coronavaccinatie

Kom alleen en op tijd, 5 tot 10 minuten voor uw afspraak
 • Het meenemen van kinderen en/of familieleden is niet toegestaan
 • Heeft u om medische redenen een begeleider nodig, meld dit dan bij de ontvangst.
 • Trek makkelijke bovenkleding aan, zodat uw arm makkelijk vrij te maken is
Wat neemt u mee?
 • Uw identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart)
 • Een ingevulde gezondheidsverklaring
 • Wilt u een stempel in uw gele boekje? Neem dan uw eigen gele boekje mee. Meer informatie over het gele boekje vindt u hier.
 • Een mondkapje

Vaccinatielocatie GGD Gooi en Vechtstreek

Adres Vaccinatiepaviljoen Hilversum

Verlengde Zuiderloswal 16
1216 BW Hilversum

De vaccinatielocatie is goed bereikbaar met de auto en fiets. U kunt gratis parkeren op de nabijgelegen parkeerplaats, vanaf de parkeerplaats is het minder dan 50 meter lopen naar de ingang van het gebouw. U kunt ook met het openbaar vervoer komen. Houd er dan rekening mee dat het van de halte zo’n 700 meter lopen is naar de ingang van het vaccinatiepaviljoen.

Reizen, CoronaCheck, het gele boekje en registratie bij RIVM

Alle informatie over de registratie van uw coronavaccinatie bij het RIVM, de CoronaCheck, het gele boekje en reizen vindt u hier.

Medische vragen?

Heeft u een kwetsbare gezondheid en/of heeft medische vragen over het vaccin en uw gezondheid? Neem dan contact op met uw huisarts of behandelend arts.

Meer informatie?
 • Het ministerie van VWS bepaalt de vaccinatiestrategie (wie krijgt wanneer en welk vaccin). Zij zijn te bereiken op 0800-1351. Op coronavaccinatie.nl vindt u alle informatie over de coronavaccinaties.
 • Het RIVM is verantwoordelijk voor de vaccins, de medisch inhoudelijk informatie en de distributie van de vaccins. Daarnaast verzenden zij de uitnodigingen voor een vaccinatie.
 • GGD GHOR Nederland maakt de afspraken voor de vaccinaties via het landelijke callcenter 0800 7070.