voor inwoners, met gemeenten

Op 4 januari zijn we in Nederland gestart met het vaccineren van miljoenen Nederlanders om het coronavirus onder controle te krijgen. Met een vaccinatie bescherm je jezelf, familie, vrienden en kwetsbaren.

De vaccinatiecampagne richt zich eerst op het beschermen van de meest kwetsbare groepen en het verlagen van de druk op de zorg. Daarom worden onderstaande groepen als eerste gevaccineerd.

Mobiele thuiswonenden van 65-90 jaar  (van oud naar jong)

Mobiele thuiswonenden vanaf 80 jaar hebben van het RIVM een uitnodiging ontvangen voor de coronavaccinatie. Mensen van 90 jaar en ouder ontvingen deze via de huisarts. Ook niet-mobiele ouderen ontvangen de vaccinatie van de huisarts. Vanaf 9 maart ontvangen ook 75plussers een uitnodiging om een vaccinatieafspraak te maken.

Ouderen die naar de vaccinatielocatie in Huizen kunnen komen, worden door de GGD gevaccineerd. De vaccinatielocatie van GGD Gooi en Vechtstreek bevindt zich op het terrein van Visio aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen. Vanaf 1 april opent ook een vaccinatielocatie op het terrein van Pontmeyer aan de Vreelandseweg in Hilversum

Praktische informatie over de vaccinatie en (bereikbaarheid van) de vaccinatielocatie

Zorgmedewerkers

Mensen die werken in de verpleeghuizen, wijkverpleging, gehandicaptenzorg en Wmo- huishoudelijke ondersteuning krijgen via hun werkgever een uitnodiging om zich te laten vaccineren bij de GGD.

Medewerkers uit de directe COVID- en acute zorg (spoedeisende hulp en IC) worden in het ziekenhuis gevaccineerd.

Praktische info over vaccineren voor zorgmedewerkers

Wanneer bent u aan de beurt?

De overheid bepaalt de volgorde van vaccineren. Op coronavaccinatie.nl vindt u de landelijke vaccinatiestrategie en een tijdlijn. U ziet op deze website ook wanneer u aan de beurt bent. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht. Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Heeft u nog geen persoonlijke uitnodiging ontvangen? Dan hoeft u zelf nu niets te doen.

Vaccineren kan niet binnen 4 weken na positieve uitslag coronatest

Om goed onderscheid te kunnen maken tussen klachten passend bij het doormaken van de ziekte en klachten veroorzaakt door de vaccinatie, moet tussen een coronabesmetting of positieve testuitslag minstens 4 weken zitten voor mensen zich laten vaccineren.

Afspraak verzetten

Heeft u al een afspraak gemaakt en is het korter dan 4 weken geleden dat u positief getest  was of Covid had, neem dan contact op het landelijk callcenter en verzet de afspraak. Ook mensen die op het moment dat zij  zich zouden laten vaccineren klachten hebben passend bij COVID-19 moeten thuis blijven en zich eerst laten testen.  Zij mogen niet naar de vaccinatielocatie komen

Meer informatie en antwoorden op vragen over coronavaccinatie

Het is begrijpelijk als u vragen heeft. Op de website coronavaccinatie.nl vindt u actuele informatie over de verschillende vaccins en de volgorde waarin er wordt gevaccineerd. U vindt hier ook antwoorden op veelgestelde vragen. Mensen die mogelijk nog twijfelen over vaccinatie, vinden er informatie die nodig is om een goed geïnformeerde keuze te maken.

Heeft u algemene vragen over het coronavirus en de coronavaccinaties? Bel dan het landelijke nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur). Voor specifieke vragen aan de GGD Gooi en Vechtstreek verwijzen we u naar ons GGD-callcenter (035) 692 64 00

Hoe werkt het vaccin? Is het veilig? Dit filmpje van de Universiteit van Nederland legt het helder uit.