voor inwoners, met gemeenten

Heeft u milde klachten die passen bij het coronavirus? Laat u gratis en snel testen op een van de testlocaties van GGD Gooi en Vechtstreek. U kunt 7 dagen per week bij ons terecht.

Coronatest voor op reis

Gaat u op reis en heeft u een negatief testbewijs nodig? In juli en augustus kunt u hiervoor een gratis coronatest doen. Het maken van afspraak voor deze test loopt via een aparte website en een apart telefoonnummer. Kijk op www.testenvoorjereis.nl hoe u deze afspraak kunt maken.

Coronatest bij klachten

Iedereen met (milde) klachten kan een coronatest doen bij de GGD. Denk hierbij aan klachten als neusverkoudheid, een loopneus, niezen, keelpijn, hoesten of koorts. Ook plotseling minder kunnen ruiken of proeven kan een symptoom zijn van corona.

Op onze testlocaties blijven de mondkapjes verplicht, ondanks de versoepelingen van zaterdag 26 juni. Het is namelijk niet altijd mogelijk om 1,5 meter afstand te houden.

Een testafspraak maken

Voor een coronatest is een afspraak nodig. We testen 7 dagen per week, onze testlocaties bevinden zich bij Sijsjesberg in Huizen en op het Arenapark in Hilversum.

  • U kunt online een testafspraak maken met uw DigiD via coronatest.nl
  • Of bel naar 0800 – 1202. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. U vindt dit nummer op je paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of loonstrook.

Let op: Behoort u tot een risicogroep of bent u ernstig ziek? Bel dan uw huisarts, behandelend
arts of de huisartsenpost. Bel in een levensbedreigende situatie altijd 112.

Belangrijk: Blijf thuis vanaf het moment dat u de test hebt gepland totdat u de uitslag hebt thuis. Ga alleen naar buiten voor de test. Worden uw klachten erger? Neem contact op met uw huisarts.

Een testafspraak voor kinderen

U maakt als ouder of verzorger een test afspraak via de landelijke afsprakenlijn 0800-1202, dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Op de pagina test- en thuisblijfbeleid kinderen vindt u meer informatie over het testen van kinderen. Ook vindt u hier informatie over wanneer verkouden kinderen wel en niet naar de opvang of school mogen.

Testen zonder klachten

Heeft u geen klachten, maar had u wel nauw contact met iemand met corona? Dan kunt u zich laten testen op de 5e dag na het risicovolle contact. Is de uitslag negatief? Dan hoeft u niet meer in quarantaine te blijven. Dit kan alleen als u een melding krijgt in de CoronaMelder app. Of als u uit bron- en contactonderzoek naar voren komt. U hoort dan via de app of de GGD hoe het testen zonder klachten in zijn werk gaat. Zo moet u een ander telefoonnummer bellen om de testafspraak te maken. Lees meer over testen zonder klachten en het testbeleid.

Zorgmedewerkers en leraren tijdelijk voorrang bij de coronatesten

Op deze pagina leest u hoe zij zich kunnen aanmelden voor een coronatest

Zelftesten

Sinds begin april 2021 zijn corona-zelftesten te koop bij apotheken. De testen geven snel een uitslag, maar ze zijn minder betrouwbaar. Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis voor de zekerheid kunt afnemen, als u geen klachten heeft. Bijvoorbeeld als u naar school of werk moet. Ze zijn níet bedoeld om te testen bij klachten, na contact met iemand met corona of na terugkomst van een reis uit het buitenland. Dan maakt u een testafspraak bij de GGD. Meer informatie over zelftesten vindt u hier.

De coronatest bij GGD Gooi en Vechtstreek

De teststraten van de GGD bevinden zich aan de Athene op het Arenapark in Hilversum en bij de Sijsjesberg In Huizen. Alleen met een afspraak kunt u bij de teststraten terecht. De GGD voert hier elke dag coronatesten uit. Tijdens de coronatest wordt een slijmvliesmonster van de keel- en neusholte afgenomen. Dit monster gaat voor onderzoek naar het centraal bacteriologisch en serologisch laboratorium (CBSL) in Tergooi. Na afloop van de test krijgt u deze informatiefolder mee. De informatiefolder is er ook in het Engels en Turks.

Privacy

Bij het uitvoeren van de coronatest is bescherming van uw privacy belangrijk. We gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens volgens de AVG-wetgeving. Meer informatie hierover vindt u op de website van GGD GHOR Nederland.

Vragen

Heeft u vragen over het testen? Neem dan contact met ons op via het callcenter: (035) 69 26 400.

Testen voor toegang

Testen voor toegang is een aparte organisatie (Stichting Open Nederland) waarbij je getest kan worden om naar een evenement te kunnen. Voor toegang tot een evenement kun je niet bij de GGD terecht.

  • Ga voor het maken van een afspraak naar www.testenvoortoegang.nl
  • Vragen over afspraken maken, afspraken omzetten of je uitslag van testen voor toegang?
  • Bel naar 088 – 777 08 09
  • 7 dagen per week van 08:00-20:00 bereikbaar

.