voor inwoners, met gemeenten

Heeft u (milde) klachten die passen bij het coronavirus? Laat u gratis en snel testen op een van de testlocaties van GGD Gooi en Vechtstreek. U kunt 7 dagen per week bij ons terecht.

Coronatest voor op reis

Sinds 1 oktober 2021 kunt u zich niet meer gratis laten testen via testen voor je reis. U kunt zich laten testen via een zelfgekozen commerciële testlocatie. Op de website van de overheid (Testenvoorjereis.nl) vindt u meer informatie over welke test u nodig heeft, en bij welke testaanbieder u terecht kunt. De commerciële testlocaties waar u PCR-testen of antigeen(snel)testen kunt laten afnemen voor op reis vindt u in vrijwel elke grote plaats in Nederland. Met de testuitslag kunt u een internationale qr-code maken.

Testen voor toegang

Maak een afspraak voor een coronatest bij een van de aangesloten testlocaties (Testenvoortoegang.nl). Voor toegang tot een evenement kunt u niet bij de GGD terecht. Kinderen onder de 13 jaar hoeven zich niet te laten testen.

U krijgt de uitslag binnen 2 uur na de test. Is de uitslag negatief? Dan krijgt u een geldig coronatoegangsbewijs. Doe de test in de 24 uur voor uw bezoek. De uitslag is 24 uur geldig.

Meer informatie over het coronatoegangsbewijs vindt u op de website van de Rijksoverheid. Of bel 088-777 08 09 (7 dagen per week van 08:00-20:00 bereikbaar)

Coronatest bij klachten

Iedereen met (milde) klachten kan een coronatest doen bij de GGD. Denk hierbij aan klachten als neusverkoudheid, een loopneus, niezen, keelpijn, hoesten of koorts. Ook plotseling minder kunnen ruiken of proeven kan een symptoom zijn van corona.

Op onze testlocaties blijven de mondkapjes verplicht. Het is hier namelijk niet altijd mogelijk om 1,5 meter afstand te houden.

Heeft u contact gehad met iemand met corona?

Heeft u contact gehad met iemand met corona? Voorkom verspreiding van het virus en laat u testen. Ook als u zelf geen klachten heeft. U leest hieronder per situatie wanneer u zich moet laten testen.

Een nauw contact van u heeft corona
Een huisgenoot van u heeft corona

Wanneer opnieuw laten testen?

Bij de GGD merken we dat sommige mensen zich vaak laten testen in een korte periode. Op deze pagina leggen we uit wanneer het zinvol is om uzelf opnieuw te laten testen en wanneer niet.

De uitslag

Kijk op Uitslag van de coronatest. Wacht u al 48 uur of langer op de uitslag? Bel dan ons callcenter:  (035) 692 64 00.

Quarantaine en isolatie

Kijk op In quarantaine of in isolatie door corona.

Bron- en contactonderzoek

Als uit de test blijkt dat u corona heeft, dan neemt een GGD-medewerker (per mail) contact met u op voor het bron- en contactonderzoek (BCO). Door het grote aantal besmettingen voeren we het BCO momenteel zeer beperkt uit. U krijgt een brief met leefregels.

Zelftesten

Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis gebruikt, voor de zekerheid of als u klachten heeft. Ook als u volledig bent gevaccineerd of al corona hebt gehad kunt u een zelftest gebruiken. Wanneer kunt u precies een zelftest gebruiken en wanneer niet? Kijk op de pagina over zelftesten van de Rijksoverheid.

Als de zelftest aangeeft dat u corona heeft, moet u de uitslag altijd laten bevestigen door een gratis PCR-test in een van de GGD-testlocaties. Blijf tot die tijd thuis en waarschuw uw contacten. Meer info: Rijksoverheid.

De coronatest bij GGD Gooi en Vechtstreek

De teststraat van GGD Gooi en Vechtstreek bevindt zich in Huizen.

Adres teststraat Huizen

Ericaweg 24

Adres teststraat Hilversum

Kerkelandelaan 5 (Emmauskerk)

Alleen met een afspraak kunt u bij de teststraat terecht. De GGD voert hier elke dag coronatesten uit. Tijdens de coronatest wordt een slijmvliesmonster van de keel- en neusholte afgenomen. Dit monster gaat voor onderzoek naar het centraal bacteriologisch en serologisch laboratorium (CBSL) in Tergooi. Na afloop van de test krijgt u deze informatiefolder mee. De informatiefolder is er ook in het Engels en Turks.

Op onze testlocaties blijven de mondkapjes verplicht. Het is hier namelijk niet altijd mogelijk om 1,5 meter afstand te houden.

Een testafspraak maken

Voor een coronatest is een afspraak nodig. We testen 7 dagen per week, onze testlocatie bevindt zich bij Sijsjesberg in Huizen.

  • U kunt online een testafspraak maken met uw DigiD via coronatest.nl
  • Of bel naar 0800 – 1202. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. U vindt dit nummer op je paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of loonstrook.

Let op: Behoort u tot een risicogroep of bent u ernstig ziek? Bel dan uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Bel in een levensbedreigende situatie altijd 112.

Belangrijk: Blijf thuis vanaf het moment dat u de test hebt gepland totdat u de uitslag hebt thuis. Ga alleen naar buiten voor de test. Worden uw klachten erger? Neem contact op met uw huisarts.

Een testafspraak voor kinderen

U maakt als ouder of verzorger een test afspraak via de landelijke afsprakenlijn 0800-1202, dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Op de pagina test- en thuisblijfbeleid kinderen vindt u meer informatie over het testen van kinderen. Ook vindt u hier informatie over wanneer verkouden kinderen wel en niet naar de opvang of school mogen.

Zorgmedewerkers en leraren tijdelijk voorrang bij de coronatesten

Op deze pagina leest u hoe zij zich kunnen aanmelden voor een coronatest

Privacy

Bij het uitvoeren van de coronatest is bescherming van uw privacy belangrijk. We gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens volgens de AVG-wetgeving. Meer informatie hierover vindt u op de website van GGD GHOR Nederland.

Melding positieve  corona testuitslagen SARS-CoV-2 / COVID-19 buiten de GGD-teststraten

Vragen

Heeft u vragen over het testen? Neem dan contact met ons op via het callcenter: (035) 69 26 400.