voor inwoners, met gemeenten

6 t/m 9 mei 12e ronde RIVM gedragsonderzoek i.v.m. voorkomen verspreiding corona

Publicatiedatum: 6 mei 2021

Ook met het loslaten van de avondklok en openen van terrassen en winkels, blijft het belangrijk dat iedereen zich houdt aan de  basisregels en andere maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Doen we dit ook? En hoe ervaren we dat? Daarover gaat de twaalfde ronde van RIVM gedragsonderzoek dat GGD Gooi en Vechtstreek, samen met andere GGD’en, uitvoert in opdracht van het RIVM en GGD GHOR Nederland.

Hoe meer mensen deelnemen, hoe beter zicht we krijgen.Wilt u deelnemen? Dat kan via: https://www.rivm.nl/gedragsonderzoek/maatregelen-welbevinden/meedoen-met-het-onderzoek. Invullen kost een kwartiertje.

Waarom doen wij dit vragenlijstonderzoek?

Het  RIVM, de GGD’en en GGD GHOR Nederland voeren dit onderzoek uit om beter te begrijpen wat mensen vinden van de maatregelen, wat hun drijfveren zijn om zich hieraan te houden en wat de impact hiervan op mensen is. De inzichten helpen de overheid om burgers beter te kunnen ondersteunen en informeren. Het uiteindelijke doel is met elkaar het coronavirus onder controle te krijgen.

RIVM gedragsonderzoek corona

In april 2020 is het RIVM gedragsonderzoek gestart. Sindsdien zijn er elf rondes geweest. De resultaten van die onderzoeken staan hier.

Meer nieuws

Al het nieuws