voor inwoners, met gemeenten

GGD Gooi en Vechtstreek daagt inwoners uit in maart mee te doen met de actie 30dagengezonder

Publicatiedatum: 7 februari 2023

Steeds duidelijker wordt wat het belang is van een gezonde leefstijl. Met de actie 30dagengezonder stimuleert GGD Gooi en Vechtstreek inwoners om het heft in eigen hand te nemen voor een gezonde leefstijl. Door van 1 tot en met 30 maart mee te doen aan de actie 30dagengezonder, kunnen mensen ervaring opdoen met een gezondere leefstijl. Iedereen, jong en oud, kan meedoen. Deelnemers kiezen zelf een gezonde uitdaging om 30 dagen vol te houden. Denk aan elke dag een ommetje of 10.000 stappen, koud afdouchen, 30 dagen vegetarisch eten, niet snoepen, alcoholvrij of elke dag je smartphone een uurtje uit. Meer ideeën staan op www.30dagengezonder.nl. Vorig jaar stond de teller in onze regio op bijna 1000 individuele deelnemers en deden 6 GGD’en mee. Dit jaar wordt de actie door 7 GGD’en uitgezet.  

Iedereen kan wel iets bedenken wat voor hem/haar gezonder is. Maar… weten is nog geen doen. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder. Daarom helpt de GGD jou om samen met veel anderen in maart in actie te komen voor je gezondheid. Samen is nog leuker en het werkt. Belangrijk is dat je kiest voor een concrete haalbare uitdaging die je 30 dagen volhoudt. Op de website www.30dagengezonder.nl vind je diverse ideeën voor uitdagingen en kun je je aanmelden.

Directeur GGD over het belang van deze actie
Lekker in je vel

Steeds meer aandacht is er voor het belang van preventie, het voorkomen van ziek worden. Een gezonde leefstijl is hierbij erg belangrijk. Mensen die regelmatig bewegen, buiten zijn, gezond eten en tijd nemen voor ontspanning, blijven langer fit en vitaal en zitten beter in hun vel. Deze actie geeft mensen een zetje in de rug om daadwerkelijk in actie te komen voor hun gezondheid. Daarom adviseer ik iedereen om mee te doen met de actie 30 dagen gezonder. Meld je aan op www.30dagengezonder.nl en de GGD ondersteunt je om het vol te houden. Ik zelf heb vorig jaar meegedaan met 10.000 stappen en ga daar gewoon mee door.

Meld je aan met een uitdaging en wij ondersteunen je om het vol te houden
Iedereen die woont of werkt in de regio kan zich tot 1 maart 2023 aanmelden via www.30dagengezonder.nl. Door je aan te melden ontvang je de hele maand maart inspirerende tips en adviezen. Daarnaast helpen de ervaringen van andere deelnemers je om vol te houden. Volg de actie ook op facebook.com/30dagengezonder en maak kans op mooie en gezonde prijzen. Deelname is gratis.

Alleen of samen! Wie daag jij uit?

Meedoen kan individueel of in een groep. Samen een uitdaging aangaan werkt stimulerend en je houdt elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elkaar elke dag een complimentje te geven, een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld tijdens de lunch samen wandelen. Iedereen kan ook kiezen voor een eigen uitdaging.

Steeds meer GGD’en doen mee

De actie is een initiatief van GGD Gooi en Vechtstreek. In 2023 wordt de actie ook uitgezet in GGD Zaanstreek Waterland, GGD Hollands Noorden, GGD Kennemerland, GGD West Brabant, GGD Hart voor Brabant en GGD IJsselland. In Noord Holland wordt de actie ondersteund door Groen Kapitaal van de provincie Noord Holland.

Meer nieuws

Al het nieuws