voor inwoners, met gemeenten

Doe mee met Stoptober 2023

Publicatiedatum: 4 september 2023

Stoptober is weer gestart! Voor het 10e jaar roepen we rokers in Nederland op om vanaf 1 oktober 28 dagen te stoppen met roken. Stoppen met roken kan lastig zijn. Toch weten we uit ervaring dat het kan. Zelfs als u heel veel rookt. Of al heel lang rookt. 80% van de rokers geeft aan te willen stoppen, maar weten niet goed wanneer. Door een landelijk stopmoment in te lassen, staan stoppers er niet alleen voor. Een periode van 28 dagen is overzichtelijk en maakt het aantrekkelijk voor rokers om mee te doen. En wist je dat je na die 28 dagen vijf keer meer kans hebt om blijvend te stoppen?

Naast de landelijke initiatieven brengt de GGD Stoptober ook onder de aandacht. GGD Gooi en Vechtstreek heeft weer allerlei materialen beschikbaar en voert verschillende acties uit. Wij organiseren een online en live training in VUE Hilversum over hoe je je het beste kan voorbereiden op het stoppen met roken, we staan met de Stoptober-camper op de markt, we bieden nazorg voor stoppers. Ook hebben we verschillende materialen beschikbaar zoals regionale promofilmpjes, buitenreclame, bureaukaart en narrow casting voor in de spreek- en/of wachtkamers.

Kans maken op kaartjes voor de online of live training of voor het Stoptober-event in het Olympisch Stadion op 30 september, met o.a. Gerard Joling en Eva Simons. Meld je dan aan op www.stoptober.nl en stuur een mail naar rookvrijegeneratie@regiogv.nl.

Samen stoppen doet wonderen. Stop ook mee! Ga naar www.stoptober.nl, meld je aan en maak gebruik van de gratis tips en steun! De bal ligt bij jou. 

Meer nieuws

Al het nieuws