voor inwoners, met gemeenten

Feestelijke afsluiting 30dagengezonder

Publicatiedatum: 20 maart 2019

Een alcoholvrije wijnproeverij op donderdag 28 maart sluit de GGD-actie 30dagengezonder 2019 feestelijk af. Geert-Jan Hendriks, wethouder Jeugd van de gemeente Gooise Meren en ambassadeur van 30dagengezonder, heft rond 16:30 uur het alcoholvrije glas op een succesvol verlopen actie. De afsluiting is bedoeld voor alle deelnemers van 30dagengezonder uit Gooi en Vechtstreek en wordt gehouden bij La Cantina in Bussum.

Hendriks:Ik ben zelf twee uitdagingen aangegaan. Dagelijks 10.000 stappen zetten en 30 dagen alcoholvrij. Voor 30 dagen alcoholvrij heb ik gekozen omdat ik het belangrijk vind dat volwassenen het goede voorbeeld geven aan jongeren en laten zien dat het ook leuk kan zijn zonder alcohol.”

30dagengezonder

Gezonder leven is veel meer dan ‘goed eten’ of ‘vaker bewegen’. Complimenten geven, tijd nemen voor ontspanning, op tijd naar bed, in de avond je smartphone uitzetten of natuurlijk geen alcohol drinken… Er zijn veel verschillende uitdagingen die deelnemers zijn aangegaan om zich beter of gezonder te voelen. Het doel van de actie is in 30 dagen gewoontegedrag doorbreken en een gezondere gewoonte aanleren. Tijdens de afsluiting kunnen deelnemers hun ervaringen met het campagneteam en elkaar delen.

Alcoholvrije wijnproeverij

Een groot aantal deelnemers heeft gekozen voor de uitdaging 30 dagen alcoholvrij en wil ook na de actie minder alcohol drinken. Goede alcoholvrije alternatieven kunnen daarbij helpen. Alcoholvrij bier is bij veel mensen bekend, alcoholvrije wijn minder. Daarom kunnen alle deelnemers aan 30dagengezonder (ook mensen met een andere uitdaging) zich tijdens de afsluiting laten verrassen door verschillende soorten alcoholvrije wijn of andere alcoholvrije drankjes.

GGD Gooi en Vechtstreek organiseert de feestelijke afsluiting van 16:00 tot 17:30 uur bij Stichting Broedplaats Gooise Meren, De Ruijterlaan 24 a/Piet Heinlaan in Bussum. Deze stichting zet zich in voor een duurzame en inclusieve samenleving. Een startende Syrische ondernemer verzorgt daarom de hapjes.

Programma

  • 16:00 uur: inloop
  • 16:30 uur: welkomstwoord door wethouder Geert-Jan Hendriks
  • 16:30 -17:30 uur: ervaringen delen over deelname 30dagengezonder tijdens
    alcoholvrije wijnproeverij

Aanmelden

Deelname is gratis voor deelnemers van 30dagengezonder. In verband met de catering vragen wij deelnemers zich uiterlijk 27 maart aan te melden via info@30dagengezonder.nl

Meer nieuws

Al het nieuws