voor inwoners, met gemeenten

Fris en fit de lente in? Doe mee met GGD actie 30dagengezonder

Publicatiedatum: 7 februari 2022

Na het succes van vorig jaar daagt GGD Gooi en Vechtstreek dit keer, samen met 5 andere GGD’en, opnieuw alle inwoners uit de regio uit om in maart mee te doen met de actie 30dagengezonder. Deelnemers kiezen zelf een gezonde uitdaging om 30 dagen vol te houden.  Denk aan elke dag een ommetje, koud afdouchen, 30 dagen groente en fruit eten, alcoholvrij, elke dag 10.000 stappen of elke dag je smartphone een uurtje uit. Iedereen, jong en oud, kan mee doen.  Vorig jaar stond de teller in onze regio op  bijna 1000 individuele deelnemers  en twee scholen en elf teams van bedrijven. 90% van de deelnemers hield de uitdaging vol en heeft er positieve ervaringen aan overgehouden.

Iedereen kan wel iets bedenken wat voor hem/haar gezonder is. Maar… weten is nog geen doen. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder. Daarom helpt de GGD jou om samen met veel anderen in maart in actie te komen voor je gezondheid. Samen is  nog leuker en het werkt. Belangrijk is dat je kiest voor een concrete haalbare uitdaging die je 30 dagen volhoudt. . Op de website www.30dagengezonder.nl  vind je diverse ideeën voor uitdagingen en kun je je aanmelden.

Directeur GGD over het belang van deze actie:

Lekkerder in je vel

Deze tijd maakt duidelijk hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan je gezondheid. Mensen die regelmatig bewegen, buiten zijn, gezond eten, tijd nemen voor ontspanning en contact houden met anderen, zitten lekkerder in hun vel en blijken beter bestand tegen corona.  Deze actie geeft mensen een zetje in de rug om daadwerkelijk in  actie te komen voor hun gezondheid. Daarom adviseer ik iedereen om mee te doen met de actie 30 dagen gezonder. Meld je aan op www.30dagengezonder.nl en de GGD ondersteunt je om het vol te houden. Ik zelf heb vorig jaar meegedaan met 10.000 stappen en ga daar gewoon mee door. Dit jaar ga ik wat meer op mijn voeding letten.

Meld je aan met een uitdaging en wij ondersteunen je om het vol te houden

Iedereen die woont of werkt in de regio kan zich tot  1 maart 2022 aanmelden via www.30dagengezonder.nl. Door je aan te melden ontvang je de hele maand maart inspirerende tips en adviezen. Daarnaast helpen de ervaringen van andere deelnemers je om vol te houden. Volg de actie ook op www.facebook.com/30dagengezonder en maak kans op mooie en gezonde prijzen. Deelname is gratis.

Alleen of samen! Wie daag jij uit?

Meedoen kan individueel of in een groep. Samen een uitdaging aangaan werkt stimulerend en je houdt elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elkaar elke dag een complimentje te geven, een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld tijdens de lunch samen wandelen.

Steeds meer GGD’en doen mee

De actie is een initiatief van GGD Gooi en Vechtstreek. In 2022 wordt de actie ook uitgezet in GGD Zaanstreek Waterland, GGD Hollands Noorden, GGD Kennemerland, GGD West Brabant en GGD Noord- en Oost-Gelderland. Ook wordt de actie dit jaar weer ondersteund door Groen Kapitaal van de provincie Noord Holland.

Meer nieuws

Al het nieuws