voor inwoners, met gemeenten

Ga de uitdaging aan: geen alcohol in januari

Publicatiedatum: 6 december 2021

IkPas gaat op 1 januari weer van start. Bij deze landelijke actie worden mensen opgeroepen een maand geen alcohol te drinken. Deelnemers worden zich zo bewuster van hun eigen drinkgewoonten en kunnen zelf ervaren hoe het is om een tijdje alcoholvrij te leven. Aanmelden kan via www.ikpas.nl

Ruim 8 op de 10 volwassenen in de regio Gooi en Vechtstreek drinken wel eens alcohol. En bijna 1 op de 5 volwassenen in de regio drinkt overmatig (vrouwen meer dan 7 glazen per week, mannen meer dan 14 glazen per week). Af en toe een glas alcohol drinken kan ongemerkt overgaan in een gewoonte. IkPas kan helpen om deze gewoonte te doorbreken.

Wat levert IkPas op?

Deelnemers aan IkPas worden zich bewuster van de keuzes die ze kunnen maken om wel of niet te drinken. De ervaring leert dat meedoen aan IkPas nog meer oplevert: zo voelt 62% zich fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. 

Over IkPas

IkPas is een jaarlijks terugkerende landelijke actie, ook wel bekend onder de naam Dry January. Deelnemers van IkPas ontvangen tijdens de alcoholvrije periode informatie, tips en recepten voor alcoholvrije drankjes. In Gooi en Vechtstreek deden vorig jaar ruim 600 mensen mee met de actie.

Meer ondersteuning

Voor sommige mensen is een maand geen alcohol drinken moeilijker dan ze van tevoren dachten. Meer informatie over extra ondersteuning is daarom te vinden op www.ggdgv.nl/ikpas

Meer nieuws

Al het nieuws