voor inwoners, met gemeenten

GGD deelt ‘doorgeef’ bloemen uit in kader van de actie Aandacht voor elkaar

Publicatiedatum: 7 oktober 2020

GGD Gooi en Vechtstreek deelt vandaag, woensdag 7 oktober,  aan 50 willekeurige bewoners een bos bloemen uit met de tekst Zomaar, een klein gebaar maakt het verschil. Deze actie  sluit aan bij het landelijke initiatief ‘Aandacht voor elkaar’ en  ‘de week van de eenzaamheid’. De GGD vraagt vervolgens aan de ontvanger, of en zo ja, aan wie hij of zij de bos bloemen wil doorgeven. Zo wil de GGD mensen aansporen om met een klein gebaar een verschil te maken voor een buurtbewoner.

De actie sluit aan bij het landelijke initiatief ‘Aandacht voor elkaar’. Hiermee wil de overheid steun geven aan de vele initiatieven die rond corona zijn ontstaan. Om deze beweging te stimuleren is een website gelanceerd, www.aandachtvoorelkaar.nl, waarop initiatieven – van klein tot groot – worden verzameld. Gemeenten, (maatschappelijke) organisaties, bedrijven en individuen worden opgeroepen om hun initiatieven via deze website aan te melden. Ook kunnen mensen via deze website hun persoonlijke verhaal delen. Zodat er aandacht is voor elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid.

Het coronavirus vraagt immers veel van de maatschappij en de mentale weerbaarheid van alle Nederlanders. Er is verlies op alle fronten. Mensen die ziek worden of een dierbare verliezen. Ondernemers die harde klappen krijgen. Mensen die hun baan verliezen. Jongeren die beperkt worden in alles wat belangrijk is als je jong bent. Mensen die eenzaam zijn.

De vele mooie initiatieven en acties kunnen daarbij een inspiratie zijn om elkaar verder te helpen om door deze moeilijke periode heen te komen.

Meer nieuws

Al het nieuws