voor inwoners, met gemeenten

GGD start Blijf Gezond campagne

Publicatiedatum: 9 november 2020

Gezond blijven is meer dan niet ziek worden. Ook nu kunnen mensen veel doen voor hun gezondheid. Dat gaat verder dan het houden aan de basisregels om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Daarom start de GGD vandaag met de campagne Blijf Gezond.

Nu we meer thuis zijn en veel mensen vanuit huis werken, ziet ons leven er anders uit. Het risico op minder bewegen, meer spanning, minder contact en meer snacken en snaaien is daardoor misschien wel groter. Juist nu is gezond blijven extra belangrijk. Iedereen kan een stapje zetten op weg naar een betere gezondheid. Voor de een is dat meer bewegen en voor de ander gezonder eten, vaker tijd inlassen voor ontspanning of zoeken naar andere mogelijkheden om contact te houden. De GGD geeft inwoners tips en adviezen met de Blijf Gezond campagne en de campagne site www.blijfgezondgv.nl.

Beweeg

Elk beetje meer bewegen helpt. Het is goed voor het lijf, maakt het hoofd leeg en verhoogt de weerstand. Ook helpt bewegen overdag vaak om ‘s nachts beter te slapen. Het advies is om elke dag minstens 30 minuten lekker te bewegen en niet te lang achter de computer of tv te zitten.

Hou contact, op afstand

Contact met mensen is een basisbehoefte. Een gesprek met een vriend of vriendin of gewoon een praatje met een buurtgenoot kan verfrissend zijn of opluchten. Contact met anderen heeft een gunstig effect op de bloeddruk en de afweer. Helaas is door het coronavirus contact anders geworden dan we gewend waren. Met wat creativiteit kunnen mensen ook online of op 1,5 afstand contact houden.

Eet gezond

Mensen die gezond eten zitten lekkerder in hun vel, voelen zich fitter en versterken hun weerstand. Gezond eten betekent lekker variëren en veel groente en fruit eten.
Door bijvoorbeeld dagelijks één ongezond eetmoment te vervangen door een gezonde, kunnen mensen al een belangrijke stap zetten.

Zorg voor ontspanning

Het brein heeft ontspanning nodig. Mensen voelen zich dan vrolijker en mentaal vitter. Door de coronacrisis voelen veel/sommige mensen zich somber of gestrest. De boodschap is: blijf er niet mee lopen. Praat erover. En blijf dingen doen waar je blij van wordt. Voor de een is dat hardlopen, voor de ander is dat naar buiten gaan, muziek maken, dansen, een boek lezen, een film kijken of lekker koken.

Over de campagne

De campagne Blijf Gezond start 9 november. Via de website www.blijfgezondgv.nl krijgen inwoners van Gooi en Vechtstreek tips, informatie en adviezen om gezond te blijven, passend bij hun persoonlijke situatie. Via billboards, posters, social media, websites van organisaties, berichten in de krant en berichten van werkgevers worden mensen naar de campagnewebsite verwezen.

Meer nieuws

Al het nieuws