voor inwoners, met gemeenten

Regio Gooi en Vechtstreek wint Rookvrije Generatie Award

Publicatiedatum: 5 april 2019

De regio Gooi en Vechtstreek heeft gisteren de landelijke Rookvrije Generatie Award ontvangen in de categorie gemeenten. De jury roemde de regionale samenwerking en ambities van de gemeenten om zich samen in te zetten voor een Rookvrije Generatie.

Wethouder Maarten Hoelscher (gemeente Huizen) nam de award namens de gemeenten uit Gooi en Vechtstreek in ontvangst: “In juni 2018 hebben gemeenten, onderwijs, ziekenhuis, huisartsen, kinderopvang, verslavingszorg, verloskundigen, kraamzorg, Jeugd & Gezin en de GGD een convenant ondertekend. Daarmee hebben we beloofd samen te gaan voor een Rookvrije Generatie. De Award is dan ook een beloning voor onze gezamenlijke inzet en een steun in de rug om verder te gaan met het behalen van ons doel: wij willen dat elk kind dat in onze regio wordt geboren Rookvrij kan opgroeien.”

Over de Awards

De Rookvrije Generatie Awards is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds, opgezet om initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen Rookvrij opgroeien te belonen en te stimuleren. Stemmen via de website telden voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% werd toegekend door een vakjury. Gooi en Vechtstreek is de winnaar in de categorie gemeenten. Andere categorieën zijn: personen, recreatie, zorg, sportverenigingen, scholen en bedrijven.

Op weg naar een Rookvrije Generatie

Gemeenten en partners in Gooi en Vechtstreek streven ernaar dat elk kind dat in de regio wordt geboren Rookvrij kan opgroeien. Dat kan in een omgeving zonder verleidingen en met goede voorbeelden om je heen. Hoe minder mensen je ziet roken, hoe minder vanzelfsprekend het wordt om zelf te gaan roken. Daarom streven alle gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek ernaar dat zoveel mogelijk plekken waar kinderen komen Rookvrij worden. Volg ons ook via facebook: @rookvrijegeneratiegv

Meer nieuws

Al het nieuws