voor inwoners, met gemeenten

Vandaag op 4 maart start de Week van de Lentekriebels met het thema ‘Weerbaar online’

Publicatiedatum: 4 maart 2024

Onze Gezonde Schooladviseur Marlou Hensen, werd door EenVandaag geïnterviewd over de Week van de Lentekriebels en haar adviserende rol aan scholen.

“Ik adviseer scholen om samen te werken met de ouders, hen goed te informeren en mee te nemen in wat de school doet, en wil gaan doen. En ouders vragen naar hun mening en ideeën daarover en mee te laten denken. Het is belangrijk om ouders mee te nemen in de inhoud en het doel van dit erkende lespakket om misinformatie te voorkomen.”

Bekijk de uitzending hier terug: [20.38-25.55]

Tijdens de Week van de Lentekriebels besteden scholen (extra) aandacht aan het onderwerp ‘relationele en seksuele vorming’. Hierdoor raken kinderen vertrouwd met het onderwerp, krijgen ze betrouwbare informatie, durven eerder vragen te stellen, leren dat het normaal is en dat zij hierin hun wensen en grenzen mogen aangeven. Door structureel les te geven over relaties, seksualiteit en weerbaarheid en aansluitend bij de leeftijd en leefwereld van kinderen, ondersteun je kinderen bij een gezonde en veilige seksuele ontwikkeling.

Meer nieuws

Al het nieuws