voor inwoners, met gemeenten

Vijf finalisten strijden om hoofdprijs Rookvrij Challenge

Publicatiedatum: 26 maart 2019

Welke plek wilt u graag Rookvrij zien? Met deze vraag konden inwoners uit de regio Gooi en Vechtstreek locaties ‘challengen’ om Rookvrij te worden. Veel locaties, van speeltuinen, sportclubs en scholen tot wijkcentra en NS stations werden op deze manier uitgedaagd. Deze locaties konden de afgelopen weken zoveel mogelijk stemmen verzamelen om zo mee te dingen naar de hoofdprijs: een clinic voor 30 personen bij de KNVB. De vijf locaties met de meeste stemmen zijn geselecteerd als finalisten en kunnen tot en met 31 maart extra stemmen werven via www.rookvrijchallenge.nl.

Ruim 8 op de 10 Nederlanders wil dat plekken waar kinderen sporten, spelen en naar school gaan Rookvrij worden. Steeds meer locaties, ook in Gooi en Vechtstreek, worden daarom Rookvrij. Met de Rookvrij Challenge kregen inwoners de kans om aan te geven welke plekken zij graag Rookvrij willen zien. De vijf locaties met de meeste stemmen kunnen, als zij de challenge aannemen, met de eindsprint tot en met 31 maart zoveel mogelijk stemmen werven en zo kans maken op de hoofdprijs. De vijf finalisten zijn:

  • Vivium Zorggroep Naarderheem (Naarden)
  • Voetbalvereniging SDO (Bussum)
  • Wijkcentrum de Malbak (Blaricum)
  • Speeltuin Het Erfgooierskwartier (Hilversum)
  • HSV De Zuidvogels (Huizen)

Hoofdprijs clinic voor 30 personen

De hoofdprijs is een rondleiding met clinic voor maximaal 30 personen op de KNVB campus  in Zeist, inclusief vervoer. Er is onder andere keuze uit een powerfood lunch maken, oranje pilates, of een fun parcours. De KNVB is partner van de Rookvrije Generatie in Gooi en Vechtstreek.

Op weg naar een Rookvrije Generatie

Wij streven ernaar dat elk kind dat in Gooi en Vechtstreek wordt geboren Rookvrij kan opgroeien. Dat kan in een omgeving zonder verleidingen en met goede voorbeelden om je heen. Hoe minder mensen je ziet roken, hoe minder vanzelfsprekend het wordt om zelf te gaan roken. Iedereen kan helpen met het Rookvrij maken van onze omgeving.

Naar schatting beginnen jaarlijks nog steeds zo’n 500 kinderen in de regio Gooi en Vechtstreek met dagelijks roken. Acht op de tien rokers begint voor zijn achttiende; een periode waarin jongeren beïnvloedbaar zijn en extra gevoelig voor verslaving. Maar goed voorbeeld doet gelukkig goed volgen. Met de Rookvrij Challenge kunnen alle inwoners uit de regio hun steentje bijdragen via www.rookvrijchallenge.nl. Volg ons ook via facebook: @rookvrijegeneratiegv

Meer nieuws

Al het nieuws