voor inwoners, met gemeenten

Vragen over de CoronaCheck-app?

Publicatiedatum: 27 september 2021

Sinds 25 september heeft iedereen van 13 jaar en ouder bij bezoek aan horeca, evenementen en vertoningen van kunst en cultuur een coronatoegangsbewijs nodig. U leest hier hoe en wanneer u als bezoeker het coronatoegangsbewijs gebruikt.

Het ministerie van VWS ontwikkelde de CoronaCheck-app om te bewijzen dat u gevaccineerd of negatief getest bent. Of dat u eerder corona heeft gehad. U kunt de CoronaCheck gebruiken voor toegang tot bepaalde plekken. Of om naar andere landen te reizen. Heeft u problemen met de app? Kijk dan op onderstaande websites voor de oplossing, of bel met de landelijke helpdesk.

CoronaCheck zonder smartphone

Als u geen smartphone heeft, kunt u een papieren QR-code maken. Dit kan van een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs en een testbewijs. Meer informatie hierover leest u op coronacheck.nl/nl/print/.

Wel BSN, Geen DigiD?

Heeft u wel een burgerservicenummer (BSN), maar geen DigiD? Dan kunt u de QR-code  opvragen via 0800-5090 (maandag t/m vrijdag van 08.00 – 18.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 09.00 – 17.00 uur).

Vragen over de CoronaCheck-app
  • Kijk voor alle informatie over de CoronaCheck-app op nl/nl/.
  • U vindt ook meer informatie op nl/coronabewijs.
  • Lukt het niet om uw testbewijs, herstelbewijs of vaccinatiebewijs op te halen in de app? Bekijk alle praktische problemen en oplossingenop de website van Rijksoverheid.
Technische ondersteuning CoronaCheck-app

Wanneer het niet lukt de app te downloaden of als de app niet werkt, neem dan contact op met de technische ondersteuning van de CoronaCheck-app. Hiervoor belt u naar de landelijke helpdesk van de CoronaCheck-app: 0800 – 1421 (maandag t/m vrijdag van 08.00 – 18.00 uur).

Vragen over registratie van testen en vaccinaties gezet door GGD

Lukt het niet om uw vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs op te halen in de app omdat er iets in uw gegevens niet goed geregistreerd staat? Als u bij de GGD bent gevaccineerd of getest, kunt u bellen naar de landelijke GGD: 0800 – 5090 (maandag t/m vrijdag van 08.00 – 18.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 09.00 – 17.00 uur).

Let op: indien u niet bij de GGD bent getest of gevaccineerd kunnen wij u helaas niet helpen. Ga naar de partij waarbij u gevaccineerd of getest bent voor assistentie.

Meer nieuws

Al het nieuws