voor inwoners, met gemeenten
Flyer 'Beter in het Groen'

De natuur heeft een positief effect op ons! Mensen geven aan:  “Frisse lucht en buiten zijn geeft me nieuwe energie’, “Ontspannen en mijn hoofd even leegmaken”,  “Beweging na de hele dag op een stoel zitten” en “Ik voel me opgewekter”.

Jan zei over Gezond Natuur Wandelen: ‘Ik ben jaren niet meer in de duinen geweest. Ik dacht dat ik dat niet meer kon en durfde eigenlijk ook niet alleen. Door de wekelijkse wandelingen heb ik zoveel zelfvertrouwen gekregen dat ik samen met twee medewandelaars nu ook elke week ga sporten. Ik voel me stukken beter!’

En zo draagt groen meer bij aan positieve gezondheid.

Buiten zijn in de natuur is gezond. Wie vaak de natuur ingaat, voelt zich fysiek beter, is beter bestand tegen stress en doet minder vaak een beroep op medische zorg. U kunt sociale- en sportieve activiteiten in de natuur ondernemen. Ook kunt u in de natuur herstellen en tot rust komen. Klik hier of op de afbeelding om te zien waar de natuur allemaal goed voor is.

Samen zijn en bewegen in natuur

U kunt alleen of samen de natuur opzoeken. De site www.beterinhetgroen.nl/zoekaanbod biedt een overzicht van activiteiten. Door uw postcode in te typen, vindt u wat er in de buurt te doen is. Van wekelijkse wandelgroepen en buitensportlessen tot  burn-out begeleiding en re-integratie in het groen.

Ook kunt u op de site van IVN verschillende wandel- en fietsroutes vinden. De lengte van de routes varieert. Bij elke route vindt u een kaartje. Steeds meer wandelingen worden voorzien van een gps-route.