voor inwoners, met gemeenten
Flyer 'Beter in het Groen'

De natuur heeft een positief effect op ons! Mensen geven aan:  “Frisse lucht en buiten zijn geeft me nieuwe energie’, “Ontspannen en mijn hoofd even leegmaken”,  “Beweging na de hele dag op een stoel zitten” en “Ik voel me opgewekter”.

Eveline over Gezond Natuur Wandelen: Na jaren tobben met privé-problemen was ik geestelijk en lichamelijk op. Door de buurtsportcoach van ons wijkcentrum ben ik meegenomen met wekelijkse wandelingen in een groepje. Ik kreeg meer zelfvertrouwen en weer lol om dingen te ondernemen. Ik voel me stukken beter!’

En zo draagt groen meer bij aan positieve gezondheid.

Buiten zijn in de natuur is gezond. Wie vaak de natuur ingaat, voelt zich fysiek beter, is beter bestand tegen stress en doet minder vaak een beroep op medische zorg. U kunt sociale- en sportieve activiteiten in de natuur ondernemen. Ook kunt u in de natuur herstellen en tot rust komen. Klik hier of op de afbeelding om te zien waar de natuur allemaal goed voor is.

Samen zijn en bewegen in natuur

U kunt alleen of samen de natuur opzoeken. Informeer bij uw lokale buurtsportcoach naar de mogelijkheden in uw wijk, of kijk op de site van het Goois Natuurreservaat of van het IVN voor verschillende wandel- en fietsroutes. Zeker in deze tijd is het van belang om in beweging te blijven en de natuur in te gaan. Kijk hier voor meer tips en informatie.