voor inwoners, met gemeenten

Testen voor op reis

Publicatiedatum: 1 juli 2021

Gaat u op reis en heeft u een negatief testbewijs nodig? In juli en augustus kunt u hiervoor een gratis coronatest doen. De afspraak voor deze test maakt u via een aparte website en een apart telefoonnummer. Op www.testenvoorjereis.nl leest u hoe u deze afspraak kunt maken.

Dit zijn de stappen:
  1. Controleer eerst het reisadvies van het land waar u naar toe reist.
  2. Heeft u een negatief testbewijs nodig? Check welke test (antigeentest of PCR-test) vereist is en hoe oud de test maximaal mag zijn bij inreis.
  3. Kijk op testenvoorjereis.nl voor informatie over de verschillende aanbieders en hoe lang het duurt voor de uitslag verwacht wordt. Zo weet u voor welke dag u een test moet plannen.
  4. Via testenvoorjereis.nl kunt u een afspraak maken voor zowel een antigeentest als een PCR-test bij verschillende aanbieders.
  5. Is de testuitslag negatief? Dan kunt u een QR-code aanmaken in de CoronaCheck-app. Meer informatie hierover leest u op coronacheck.nl. Hier vindt u ook uitleg als u liever een papieren bewijs wilt hebben.
Meer informatie
  • Heeft u vragen over het testen van reizigers, het coronabewijs en de CoronaCheck app? Kijk op onze webpagina over reizen en corona of op  rijksoverheid.nl/coronabewijs.
  • Heeft u vragen over de test, uw reis, het land waar u naar toe reist of het reisbewijs? Kijk op nederlandwereldwijd.nlof bel naar de helpdesk van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op: +31 247 247 247. Dit nummer is 24/7 bereikbaar.
  • Is uw uitslag na 26 uur nog niet bekend? Ook dan kunt u bij +31 247 247 247 terecht.
  • Ziet u de uitslag wel op coronatest.nl maar ziet u hem na 4 uur nog niet staan in de CoronaCheck-app? Bel naar de helpdesk van de CoronaCheck-app op: 0800-1421.

Meer nieuws

Al het nieuws