voor inwoners, met gemeenten

GGD Gooi en Vechtstreek opent tweede vaccinatielocatie van de regio in Hilversum

Publicatiedatum: 29 maart 2021

Mensen met een uitnodiging voor vaccinatie kunnen vanaf vandaag terecht in het nieuwe vaccinatiepaviljoen op het terrein van PontMeyer, tussen de Verlengde Zuiderloswal en de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum. Dit is de tweede vaccinatielocatie van de GGD Gooi en Vechtstreek. Sinds 15 januari wordt er aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen gevaccineerd. De locatie Hilversum beschikt, net als de locatie Huizen, over 8 priklijnen en is 7 dagen per week geopend van 8.00 tot 20.00 uur. Het vaccinatiepaviljoen werd vanmorgen officieel geopend door Pieter Broertjes (burgemeester van Hilversum) en René Stumpel, directeur Publieke Gezondheid GGD Gooi en Vechtstreek.

 

GGD Gooi en Vechtstreek breidt vaccinatiecapaciteit uit

De GGD en de gemeente Hilversum zijn PontMeyer erg dankbaar voor het beschikbaar stellen van deze centraal gelegen locatie waar zorgvuldig rekening gehouden kan worden met de benodigde veiligheidsmaatregelen. René Stumpel, directeur Publieke Gezondheid GGD Gooi en Vechtstreek: ”Met alle GGD’en bereiden we ons voor om vanaf mei landelijk anderhalf miljoen vaccinaties per week te kunnen verrichten. Vanaf mei verwacht de GGD Gooi en Vechtstreek een vaccinatiecapaciteit te hebben van maximaal 3.600 prikken per dag, conform landelijke planning en gebaseerd op de verwachte hoeveelheid beschikbare vaccins. De prikken worden gezet in Huizen, Hilversum en een derde vaccinatiepaviljoen in het noorden van de regio (vanaf mei).”

Wie wordt wanneer gevaccineerd?

GGD Gooi en Vechtstreek vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op dit moment zijn zorgmedewerkers en 75-plussers aan de beurt. Mensen krijgen een uitnodiging per post voor de vaccinatie en maken zelf een afspraak via het landelijke telefoonnummer. Bij het maken van de afspraak kunnen zij aangeven op welke locatie ze gevaccineerd willen worden.

Vragen en antwoorden over vaccineren met het corona-vaccin

Het is begrijpelijk als u vragen heeft over vaccineren. Veel informatie en antwoorden vindt u op coronavaccinatie.nl of ggdgv.nl. Of bel naar 0800-1351 of het Corona callcenter van de GGD (035) 692 64 00.

Meer nieuws

Al het nieuws