Tijdens deze regionale leerbijeenkomst georganiseerd door de GGD vanuit IZA/GALA, krijg je inzicht in de relatie tussen overgewicht en de gezonde voedselomgeving en zullen er concrete handvatten gedeeld worden om de voedselomgeving gezonder in te richten.
(Voorlopig) programma:
- ‘Relatie (over)gewicht en de voedselomgeving’ door Marein de Jong, GGD Gooi en Vechtstreek
- ‘Voedseldruk meten’ door Yvon Remers, Gemeente Amsterdam
- ‘Handvatten om de voedselomgeving gezonder en duurzamer te maken’ door Tamara Coppenhagen, Voedingscentrum
- Alvast meer weten? Volg de webinars van het Voedingscentrum over voeding op school en uitdagingen van voedingshypes in de spreekkamer Voedingscentrum – WebinarGeek
- Praktijkvoorbeelden door middel van interviews:
- Hoe neem je gezonde voeding mee in gesprekken over het kantineaanbod?
- Hoe kan je gezonde voeding in de gemeente/wijk borgen?
- Welke ondersteuning voor gezonde voeding kun je krijgen