voor inwoners, met gemeenten

Over wat gezond is, kunnen we lang praten. Maar over wat voor jou gezonder is hoef je vast niet lang na te denken. Dat weet je wel. Maar weten is nog geen doen. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder. Daarom helpen we jou met de actie 30dagengezonder, om samen met heel veel anderen, in actie te komen voor jouw gezondheid. Dat is veel leuker en het werkt! Sinds een aantal jaar wordt de actie jaarlijks in maart georganiseerd. Deelname is gratis. Inschrijven voor  ‘30dagengezonder 2023’ is mogelijk in de week van 16 januari. Vorig jaar waren er bijna 5000 individuele aanmeldingen. Daarnaast deden ruim 2800 deelnemers uit bedrijven en scholen mee aan de challenge! Doe jij dit jaar ook mee? Meer informatie: www.30dagengezonder.nl

Kies je uitdaging

Jong en oud kan mee doen. Individueel of met het gezin, vrienden, de klas of collega’s. Iedereen kiest een eigen uitdaging. Dat kan zijn 30 dagen alcoholvrij, niet snoepen, elke dag 10.000 stappen zetten, planken, elke dag 30 minuten ontspannen, op tijd naar bed, koffie zonder suiker, 1,5 liter water drinken of echt tijd voor elkaar hebben.

Gewoontegedrag doorbreken

Het doel van de 30dagengezonder is gewoontegedrag doorbreken; mensen op een positieve manier stimuleren het heft in eigen hand te nemen door een gewoonte te kiezen om aan te pakken en hen een succeservaring te geven. Tegelijkertijd willen we mensen laten zien dat ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan hun gezondheid en dat heel veel activiteiten invloed hebben op gezondheid.

Steeds meer deelnemers

30 dagengezonder is een initiatief van GGD Gooi en Vechtstreek, maar inmiddels hebben meerdere GGD- en zich bij de actie aangesloten: GGD Hart voor Brabant, GGD Hollands Noorden, GGD IJsselland, GGD Kennemerland, GGD West Brabant en GGD Zaanstreek Waterland. De actie wordt ondersteund door Groen kapitaal van de Provincie Noord Holland met extra aandacht voor de positieve effecten van de natuur op de gezondheid.

In deze factsheet lees je de resultaten van 30dagengezonder 2022.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meedoen? Kies een gezonde uitdaging en meld je voor 1 maart aan op www.30dagengezonder.nl. Voor meer informatie:  Irma Laméris, projectleider 30dagengezonder en adviseur gezondheidsbevordering: 06 50036914,  i.lameris@ggdgv.nl