voor inwoners, met gemeenten

Sinds een aantal jaar organiseert de GGD in maart samen met een aantal andere GGD ‘en de actie ‘30dagengezonder’. De actie heeft als doel om gewoontegedrag te doorbreken; mensen op een positieve manier stimuleren het heft in eigen hand te nemen door een gewoonte te kiezen om aan te pakken en hen een succeservaring te geven. Tegelijkertijd willen we mensen laten zien dat ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan hun gezondheid en dat heel veel activiteiten invloed hebben op gezondheid.

“Het is een leuke challenge die mij weer bewust gemaakt heeft!”, aldus een van de deelnemers.

Samen met andere GGD’en

30 dagengezonder is een initiatief van GGD Gooi en Vechtstreek, maar inmiddels hebben meerdere GGD’en zich bij de actie aangesloten: GGD Hart voor Brabant, GGD Hollands Noorden, GGD IJsselland en GGD Zaanstreek-Waterland. De actie wordt ondersteund door Groen kapitaal van de Provincie Noord Holland met extra aandacht voor de positieve effecten van de natuur op de gezondheid.

In 2023 waren er bijna 7.800 deelnemers. In regio Gooi en Vechtstreek hebben bijna 550 inwoners individueel meegedaan en 400 mensen via hun werk. Hiernaast deed een school met alle leerlingen mee.

In deze factsheet lees je de resultaten van 30dagengezonder 2023.

Meer informatie 

Voor meer informatie: Irma Laméris, projectleider 30dagengezonder en adviseur gezondheidsbevordering: 06-50036914,  i.lameris@ggdgv.nl.