voor inwoners, met gemeenten

Niet-rokers leven gemiddeld tien jaar langer dan rokers. Dit geldt ook voor kinderen. Daarom streven wij in de regio Gooi en Vechtstreek naar een Rookvrije Generatie. De GGD stimuleert en ondersteunt mensen om te stoppen met roken en zorgt door het programma Rookvrije Generatie, dat kinderen rookvrij opgroeien en steeds minder kinderen beginnen met roken.

Rookvrije Generatie

Wij vinden dat kinderen de kans moeten krijgen om Rookvrij op te groeien. Dit kan in een Rookvrije Omgeving, zonder verleidingen en met goede voorbeelden om zich heen. Hoe minder mensen je ziet roken, hoe minder vanzelfsprekend het wordt om zelf te gaan roken.

Iedereen kan helpen met het Rookvrij maken van onze omgeving. U kunt hierbij denken aan:

  • Ouders
  • School
  • Sportvereniging
  • Speeltuin
  • Buurthuis

Wilt u ontdekken wat u kunt doen? Kijk dan op de regionale website van Rookvrije Generatie Gooi en Vechtstreek.

Omgaan met opgroeiende kinderen en met alle verleidingen die zij tegenkomen is niet eenvoudig. Vragen als ‘Wat kunt u doen als uw kind niks van u aantrekt?’ en ‘Wat kunt u doen als u vermoedt dat een kind rookt?’ worden beantwoord op de website helderopvoeden.nl. Daarnaast staan er tips voor het beschermen van uw kinderen tegen tabaksrook en voorbeeldgesprekken tussen ouder en kind.

Meer lezen en videofilmpjes bekijken?

Stoppen met roken

Stoppen met roken is het beste wat u kunt doen voor uw gezondheid. Wilt u meer informatie over (stoppen met) roken, kijk dan op Ik Stop Nu. Iedereen stopt met roken op zijn eigen manier. Op de site staan veel mogelijkheden en ervaringen. Daarnaast organiseren wij groepstrainingen om te stoppen met roken. Heeft u hier belangstelling voor, neem dan contact met ons op via rookvrijegeneratie@regiogv.nl.

Ook kunt u contact opnemen met Marlou Hensen, adviseur gezondheidsbevordering, rookvrijegeneratie@regiogv.nl.