voor inwoners, met gemeenten

Maak hier uw afspraak

Per telefoon (035) 692 63 00

Op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur

Reisvaccinatie vragen

De duur van een standaard consult voor 1 bestemming is gemiddeld 10 minuten per persoon. Gaat u naar meerdere landen, dan wordt er per land 5 minuten bijgeteld (tot 25 minuten). Bij een consult langer dan 25 minuten wordt er een “toeslag lang consult” berekend. De duur van een vervolgconsult voor alleen een herhaling, is 5 minuten per persoon. Zie ook in het menu onze tarieven.

Heb je nog niet eerder HPV-vaccinaties gehaald, dan krijg je de mogelijkheid om je kosteloos te laten vaccineren tegen HPV bij GGD Gooi en Vechtstreek. Dat kan alleen als je geboren bent tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003. Deze campagne loopt tot en met 31 mei 2024. Ben je vóór 1996 geboren en wil je je graag laten vaccineren tegen HPV? Dan moet je de vaccinaties zelf betalen. Voor informatie over de kosten ga je naar Tarieven.

Op de website Nederland wereldwijd van de Rijksoverheid vindt u per land het reisadvies en ziet u welke coronaregels er gelden. Voor meer informatie gaat u naar Coronabewijs voor reizen naar het buitenland.

Op de website Nederland wereldwijd van de Rijksoverheid vindt u per land het reisadvies en ziet u welke coronaregels er gelden. Voor meer informatie gaat u naar Coronabewijs voor reizen naar het buitenland.

Nee, het Coronavaccin is niet verkrijgbaar voor reizen naar het buitenland. Voor meer informatie gaat u naar rivmcoronaprik.

In geval van verhindering kunt u kosteloos 24 uur van tevoren annuleren. Bij niet verschijnen of te laat afmelden, zijn wij anders genoodzaakt de tijd van het consult in rekening te brengen. U kunt 24 uur voor aanvang van uw afspraak uitsluitend per email annuleren via reisvaccinaties@ggdgv.nl. Wijzigen kan telefonisch via (035) 692 63 00 op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur of via reisvaccinaties@ggdgv.nl. Bij een specifiek vaccin op naam besteld en gereserveerd, wordt ook na annuleren van de afspraak het vaccin alsnog in rekening gebracht.

In Nederland worden de meeste vaccinaties gratis aangeboden door de overheid. Dit is opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma voor kinderen tot 19 jaar of bijvoorbeeld de griepprik voor mensen vanaf 60 jaar. Er zijn ook vaccinaties die niet gratis worden aangeboden maar waar u wel voor kunt kiezen. Dit zijn extra vaccinaties die op maat door GGD (reis)Vaccinaties kunnen worden verzorgd. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan vaccinaties tegen hersenvliesontsteking, waterpokken of gordelroos. Bij de wens voor een specifiek vaccin, kan dit na overleg voor u worden besteld. Houdt u er rekening mee dat een voor u besteld vaccin ook wordt gefactureerd als u de afspraak annuleert of niet op het spreekuur verschijnt. De voorwaarden wordt telefonisch en tijdens het consult met u besproken en leest u ook in de afspraakbevestiging. Voor meer informatie gaat u naar Vaccinaties op maat. Via dit contactformulier zal binnen 2 werkdagen contact met u worden opgenomen en worden besproken wat mogelijk is.

U kunt 24 uur voor aanvang van uw afspraak kosteloos en uitsluitend per email annuleren via reisvaccinaties@ggdgv.nl. Indien u zich te laat of niet afmeldt voor een reeds gemaakte afspraak zijn wij genoodzaakt u voor de tijd van het consult een rekening te sturen. Let op! Bij een specifiek op naam besteld vaccin, wordt ook na annuleren van de afspraak of niet verschijnen (no-show), het vaccin in rekening gebracht.

Is uw kind jonger dan 14 maanden en heeft het nog niet de BMR vaccinatie gehad, dan kan dit indien nodig vervroegd worden. Dit kunt u het beste doen via het Rijksvaccinatieprogramma via Jeugd & Gezin. Hiervoor kunt u per e-mail contact opnemen info@jggv.nl. De BMR kan ook via ons reizigersspreekuur, hieraan zijn wel kosten verbonden. Voor de kosten gaat u naar Tarieven

Ja, vaccinaties en/of adviezen worden afgestemd op de gezondheid en eventuele medicijnen.
De ingevulde gezondheidsverklaring wordt altijd besproken.

Wanneer u gebruik heeft gemaakt van onze diensten ontvangt u een rekening. Deze tarieven zijn vastgesteld en opgebouwd uit een product en een consult. Producten zijn: vaccinaties, recept, medische verklaring of bloedonderzoek. In het consultbedrag is inbegrepen: een advies/beoordeling, arbeidskosten en verrichtingen van ons medisch- en administratief personeel, informatiefolders, administratie en huisvestingskosten. Het consultbedrag wordt per persoon berekend. Zie ook “Hoelang duurt een consult?”.

Het plaatsen van een coronastempel in het internationaal bewijs van inenting (gele boekje) wordt niet uitgevoerd bij GGD Reisvaccinaties. Het gele boekje heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs voor Covid.  De Corona Check-app is het digitale vaccinatiebewijs als u tegen Covid bent gevaccineerd. Voor een eventueel overzicht van uw gegeven vaccinaties gaat u naar MijnRIVM vaccinaties. U logt in met uw DigiD. Het overzicht kunt u eventueel printen.

Er hoeft geen tijd meer te zitten tussen de corona vaccinaties en de reis vaccinaties. De tijd tussen een corona vaccinatie en andere vaccinaties is op advies van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) komen te vervallen.

Het is wettelijk mogelijk om nota’s of facturen te declareren tot drie kalenderjaren terug.

GGD (reis)vaccinaties Bussum heeft de meeste reguliere vaccins op voorraad. U kunt direct worden gevaccineerd. Bij de wens voor een specifiek vaccin, kan het zijn dat deze voor u besteld moet worden en er een vervolgafspraak voor u wordt ingepland. Houdt u er rekening mee dat een voor u besteld vaccin ook wordt gefactureerd als u annuleert of niet op het spreekuur verschijnt.

Nee, het eigen risico valt onder uw basisverzekering. Vaccinaties en consultkosten declareert u via de aanvullende verzekering.

Ja, vaccins worden per stuk afgerekend.

Ja, u betaalt dan alleen een vervolgconsult en het vaccin.

Ja dat kan. Uw gegevens zijn bij een andere GGD echter niet bekend. Dit wordt lokaal opgeslagen.
Elke GGD heeft een eigen beleid en tarieven. U betaald dan weer een eerste consult.

Kinderen mogen vanaf 1 jaar worden gevaccineerd voor Reisvaccinaties. Via het Rijksvaccinatie-programma (RVP) en uitgevoerd door Jeugd en Gezin, zijn kinderen bij een gegeven serie DTP beschermd tot hun 19de levensjaar.

Voor de klachtenregeling verwijzen wij u naar het contactformulier op website van GGD Gooi en Vechtstreek via deze link klachten

Een actuele prijslijst van vaccinaties en reisartikelen van GGD Gooi en Vechtstreek vindt u hier.

Een inschrijving in het register van LCR geeft aan dat er aan de kwaliteitseisen wordt voldaan.
GGD Gooi & Vechtstreek voldoet aan alle vereisten, is LCR geregistreerd en gecertificeerd. Onze locatie voldoet aan de voor gele koorts vaccinatie wettelijke vereisten.

Op het spreekuur van GGD (Reis)vaccinaties ontvangt u een recept voor malariapillen. De apotheek kan u informeren over de tarieven. Afhankelijk van het merk, kan de prijs variëren tussen de € 0,50 en € 3,- per tablet. Bij uw zorgverzekeraar kunt u informeren of het wordt vergoed.

Een praktisch antwoord op deze vraag vindt u op de website Medicijnen mee op reis

Uw legitimatie (rijbewijs, ID of paspoort), uw vaccinatieboekje of vaccinatiehistorie (als u die heeft), een betaalmiddel (pinpas of creditcard), uw zorgverzekeringspasje en eventuele medicijngegevens.

Tot nu toe zijn er nog geen pillen in plaats van vaccinaties. De GGD werkt met deskundige verpleegkundigen en doktersassistentes die er voor zorgen dat u zo weinig mogelijk last heeft van de vaccinaties. Zorg dat u iets gegeten heeft voordat u komt. Angst in combinatie met een lege maag is vaak de oorzaak van flauwvallen. Indien er sprake is van een ernstige vorm van prikangst, dan is het misschien prettig om van tevoren te bellen met één van onze artsen of verpleegkundigen. Zij kunnen u alvast uitleg geven en vertellen hoe een consult in zijn werk gaat. Er wordt tijd genomen om hiermee enigszins de spanning een beetje weg te nemen.

Ja, een ongebruikt, ongeopend of onbeschadigd product mag u binnen 10 dagen na aankoop terugbrengen. U kunt het product ruilen of u krijgt uw geld terug.

Nee, voor een recept dient u zelf op het spreekuur te komen. U kunt dus niet voor iemand anders een recept meenemen. Uitzondering hierop is/zijn kind(eren) tot de leeftijd van 16 jaar.

Nee, u heeft bij ons de mogelijkheid om te pinnen of te betalen met creditcard. Contant betalen is niet mogelijk.

Nee, vaccinaties worden per stuk. Ook betaalt u een (vervolg)consult.

Wanneer u nog nooit een DTP-vaccinatie heeft gehad, is het belangrijk om vijf weken voor vertrek langs te komen voor een vaccinadvies. Over het algemeen geldt dit voor mensen die vóór 1950 zijn geboren. Wanneer u als kind wél tegen DTP bent gevaccineerd, is drie weken voor vertrek voldoende. Ook voor andere vaccinaties en eventueel malariatabletten is een termijn van drie weken voldoende. Uiteraard mag u ook eerder komen. Voor mensen die langer dan 6 weken weggaan, is het advies tenminste 5 weken voor vertrek te komen. Houdt u er rekening mee dat het druk kan zijn rond de schoolvakanties en in de zomerperiode.

Voor een volledig overzicht uit uw medisch dossier dient u zelf op het spreekuur te komen mét uw legitimatiebewijs. Dit kan uitsluitend op afspraak. Voor de kosten gaat u naar Tarieven

Nee, de GGD staat garant voor de kwaliteit van het vaccin en is daar zelf verantwoordelijk voor tot en met het moment van toedienen. Er wordt op deze regel geen enkele uitzondering gemaakt.

Zelf een vaccin meebrengen en door de GGD laten toedienen is niet mogelijk. De GGD staat garant voor de kwaliteit van de eigen vaccins en is daar zelf verantwoordelijk voor tot en met het moment van toedienen. Er wordt op deze regel geen enkele uitzondering gemaakt.

Vaccinaties worden volgens protocol geadviseerd op basis van uw bestemming, reisduur, reisomstandigheden, leeftijd, gezondheidstoestand en medicijnen. Het vaccinadvies wordt tijdens het spreekuur met u doorgenomen. Op de website van het GGD Reisvaccinaties kunt u het land invoeren en zien welke vaccinaties en anti-malariamaatregelen aanbevolen worden. Bij de vaccinaties wordt onderscheid gemaakt tussen verplichte en aanbevolen vaccinaties. Verplichte vaccinaties zijn een eis van het land waar u naar toe gaat. Op deze manier willen zij voorkomen dat ziektes het land binnenkomen. Vaccinaties worden aanbevolen als er een risico is om bepaalde besmettelijke ziektes in het land op te lopen. Aanbevolen vaccinaties zijn dus minstens net zo belangrijk als de verplichte vaccinaties.

Voor een volledig overzicht en/of een nieuw “internationaalbewijs van inenting” (gele boekje) met uw vaccinatiehistorie dient u zelf op het spreekuur te komen mét uw legitimatiebewijs. Dit kan uitsluitend op afspraak. Voor de kosten gaat u naar Tarieven.

Uw vaccinatiehistorie wordt lokaal opgeslagen. Bent u elders geweest, dan zijn deze gegevens niet bij ons bekend.  Bent u bij GGD Reisvaccinaties Gooi en Vechtreek geweest, dan beperkt zich de informatie, telefonisch of per e-mail zich tot het algemene advies voor uw reis. Vanwege de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt de informatie uit een medisch dossier uitsluitend op het spreekuur tijdens het consult besproken.

Bij de vaccinaties wordt onderscheid gemaakt tussen verplichte en aanbevolen vaccinaties. Verplichte vaccinaties zijn een eis van het land waar u naar toe gaat. Op deze manier willen zij voorkomen dat ziektes het land binnenkomen. Vaccinaties worden aanbevolen als er een risico is om bepaalde besmettelijke ziektes in het land op te lopen. Aanbevolen vaccinaties zijn dus minstens net zo belangrijk als de verplichte vaccinaties.

Meestal wel, indien u aanvullend bent verzekerd. GGD (reis)Vaccinaties Bussum heeft geen contract met zorgverzekeraars. De vergoeding is geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de voorwaarden in uw verzekeringspakket. Een aantal verzekeraars vergoedt alleen de reizigersadvisering als u een locatie heeft bezocht waar het personeel is ingeschreven in het LCR Kwaliteitsregister, dus bekijk goed uw verzekeringspolis om te zien wat u op van toepassing is.

Nee, artikelen als muggenwerende middelen, ORS of loperamide worden niet vergoed.

De meeste reguliere vaccins zijn op voorraad. Het kan zijn dat een specifiek vaccin voor u besteld moet worden en dat er een vervolg voor u wordt ingepland. Dit wordt tijdens het consult met u besproken. Houdt u er rekening mee dat een voor u besteld vaccin ook wordt gefactureerd als u de afspraak annuleert of niet op het spreekuur verschijnt. Het bestelde vaccin wordt niet meegegeven. De GGD staat garant voor de kwaliteit van het vaccin en is daar zelf verantwoordelijk voor tot en met het moment van toedienen. Er wordt op deze regel geen enkele uitzondering gemaakt.

Nee, u betaalt bij ons de factuur en u kunt deze vervolgens zelf declareren bij uw zorgverzekering.