voor inwoners, met gemeenten

Kom juist nu in actie voor je gezondheid. Doe mee met GGD actie 30dagengezonder

Publicatiedatum: 10 februari 2021

Na het succes van vorig jaar daagt GGD Gooi en Vechtstreek opnieuw alle inwoners uit om in maart mee te doen met de actie 30dagengezonder. Denk aan 30 dagen  gezond eten,  niet snoepen, elke dag 10.000 stappen zetten, op tijd naar bed  of elke dag je smartphone een uurtje uit. Iedereen, jong en oud, kan mee doen.  Vorig jaar deden in onze regio  bijna 1200 mensen mee, waarvan twee scholen en twaalf bedrijven. 90% van de deelnemers hield de uitdaging vol en heeft er positieve ervaringen aan overgehouden.

Iedereen kan wel iets bedenken wat voor hem/haar gezonder is. Maar… weten is nog geen doen. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder. De coronacrisis maakt ons er nogmaals van bewust hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Maar een gezonde leefstijl is door de huidige omstandigheden en maatregelen juist een extra uitdaging. Daarom helpt de GGD jou om samen met veel anderen in maart in actie te komen voor je gezondheid. Dat is veel leuker en het werkt. Belangrijk is dat je kiest voor een concrete haalbare uitdaging die je 30 dagen lang elke dag uitvoert. Op de website www.30dagengezonder.nl vind je diverse ideeën voor uitdagingen en kun je je aanmelden.

Meld je aan met een uitdaging en de GGD ondersteunt je om het vol te houden

Iedereen die woont of werkt in regio Gooi en Vechtstreek kan zich tot en met 1 maart 2021 aanmelden via www.30dagengezonder.nl. Door je aan te melden ontvang je de hele maand maart inspirerende tips en adviezen. Daarnaast helpen de ervaringen van andere deelnemers je om vol te houden. De eerste 250 deelnemers ontvangen een startpakket. Volg de actie ook op www.facebook.com/30dagengezonder en maak kans op mooie en gezonde prijzen. Deelname is gratis.

Alleen of samen! Wie daag jij uit?

Meedoen kan individueel of in een groep. Samen een uitdaging aangaan werkt stimulerend en je houdt elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elkaar elke dag een complimentje te geven, een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld, op afstand, tijdens de lunch samen wandelen.

Juist in deze tijd is aandacht voor gezondheid extra belangrijk

Juist in deze, voor veel mensen stressvolle, tijd is het belangrijk om aandacht te besteden aan gezondheid.  Uit onderzoek blijkt dat bij mensen die gezond leven, het verloop van de ziekte milder is als ze besmet worden met corona. Bovendien zitten mensen die regelmatig bewegen, buiten  zijn, gezond eten, tijd nemen voor ontspanning en contact houden met anderen, lekkerder in hun vel. Zetje in je rug nodig? Meld je aan op www.30dagengezonder.nl en wij ondersteunen je om het vol te houden.

Steeds meer GGD’en doen mee

De actie is een initiatief van GGD Gooi en Vechtstreek. In 2021 wordt de actie ook uitgezet in GGD Zaanstreek Waterland, GGD Hollands Noorden en GGD Zuid Holland Zuid en enkele Brabantse gemeenten Daarnaast wordt de actie ondersteund door Groen Kapitaal van de provincie Noord Holland en Alles is Gezondheid.

Meer nieuws

Al het nieuws