voor inwoners, met gemeenten

Op Valentijnsdag: opening GGD soa-poli in Bussum

Publicatiedatum: 7 februari 2019

Op de toepasselijke datum 14 februari, Valentijnsdag, start GGD Gooi en Vechtstreek een soa-poli aan de Burgemeester de Bordesstraat 80 in Bussum. De soa-poli biedt hulpverlening en advies over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s), anticonceptie en seksualiteit.
Om 13:00 uur opent Maarten Hoelscher, wethouder gezondheid gemeente Huizen, de soa-poli op toepasselijke wijze.

De soa-poli is bedoeld  voor  jongeren, sekswerkers, mannen die seks hebben met mannen (MSM), en slachtoffers van seksueel geweld die zich in de regio willen laten testen op een soa.  Een verwijsbrief is niet nodig. De GGD stuurt geen post naar het huisadres. Ook is er geen contact met de huisarts als men dat niet wil.

Het aantal jongeren dat zich laat testen op soa’s in de regio is lager dan in  andere regio’s van het land. Met het aanbieden van een gratis testmogelijkheid in Bussum verlaagt de GGD  met name voor jongeren de drempel om zich te laten testen. Het anoniem en kosteloos testen is voor jongeren een belangrijke reden om zich bij een GGD te melden.

Daarnaast drinken jongeren in de regio Gooi en Vechtstreek aanmerkelijk meer dan het Nederlands gemiddelde. Bekend is dat overmatig drinken onwenselijk seksueel overschrijdend gedrag met zich  mee kan brengen.

Op de soa-poli zijn gespecialiseerde verpleegkundigen werkzaam. Het maken van een afspraak is nodig om voldoende tijd te hebben en de kwaliteit te garanderen. De verpleegkundigen bekijken in overleg met elke bezoeker welke testen nodig zijn, afhankelijke van de vraag en de eventuele klachten.

Een afspraak voor een gesprek en test kan gemaakt worden van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur via 088-0029910 (in samenwerking met GGD Flevoland). Of online via www.ggdgv.nl

Meer nieuws

Al het nieuws