voor inwoners, met gemeenten

Rookvrij Challenge van GGD en Tergooi; challenge en win!

Publicatiedatum: 7 januari 2019

Woensdag 9 januari lanceert de GGD samen met Tergooi de Rookvrij Challenge. Via de website www.rookvrijchallenge.nl kan iedere inwoner meehelpen om kinderen in de regio Gooi en Vechtstreek Rookvrij te laten opgroeien. Op deze website kunnen zij via een formulier een organisatie ‘challengen’ om Rookvrij te worden. Dit kan de sportclub, het buurthuis, de speeltuin, het schoolplein, de kinderboerderij, het kinderdagverblijf, et cetera zijn.

Hoofdprijs clinic voor 30 personen

Als de challenge wordt aangenomen, is  het voor de organisatie zaak om de achterban te mobiliseren en zoveel mogelijk stemmen te verwerven op de website. De hoofdprijs is een rondleiding met clinic voor maximaal 30 personen op de KNVB campus  in Zeist, inclusief vervoer. Er is onder andere keuze uit een powerfood lunch maken, oranje pilates, of een fun parcours. De KNVB is partner van de Rookvrije Generatie in Gooi en Vechtstreek Daarnaast worden  er twee activity trackers, beweegspellen en het boek ‘De Verademing’  verloot.

Op weg naar een Rookvrije Generatie

Wij streven ernaar dat elk kind dat in Gooi en Vechtstreek wordt geboren Rookvrij kan opgroeien. Dat kan in een omgeving, zonder verleidingen en met goede voorbeelden om je heen. Hoe minder mensen je ziet roken, hoe minder vanzelfsprekend het wordt om zelf te gaan roken. Iedereen kan helpen met het Rookvrij maken van onze omgeving. Naar schatting beginnen jaarlijks nog steeds zo’n 500 kinderen in de regio Gooi en Vechtstreek met dagelijks roken. Acht op de tien rokers begint voor zijn achttiende; een periode waarin jongeren beïnvloedbaar zijn en extra gevoelig voor verslaving. Maar goed voorbeeld doet gelukkig goed volgen. Met de Rookvrij Challenge kunnen alle inwoners uit de regio hun steentje bijdragen www.rookvrijchallenge.nl Volg ons ook via facebook: @rookvrijegeneratiegv

Meer nieuws

Al het nieuws