voor inwoners, met gemeenten

Stempelen gele boekje

Publicatiedatum: 6 juni 2021

Op basis van de landelijke beleidswijziging gaat ook GGD Gooi en Vechtstreek vanaf maandag 7 juni GGD-coronavaccinaties stempelen in het gele boekje.

Heeft u binnenkort een vaccinatieafspraak bij GGD Gooi en Vechtstreek?

  • U kunt vanaf maandag 7 juni desgewenst uw gele boekje meennemen naar de locatie.
  • Op de vaccinatielocatie kunt u na de vaccinatie bij een aparte balie uw coronavaccinatie met een stempel in het gele boekje laten registeren.
  • Komt u voor uw tweede vaccinatie? Dan krijgt u ook de stempel voor uw eerste prik.

Bent u al volledig gevaccineerd door de GGD en wilt u alsnog een coronavaccinatie stempel in het gele boekje?

  • U kunt vanaf  maandag 7 juni op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur zonder afspraak terecht op het kantoor van GGD Gooi en Vechtstreek aan de Burgemeester de Bordesstraat 80 in Bussum.
  • U krijgt dan een registratie met datum, vaccinatienaam en batchnummer en stempel van de GGD. Geen stickertje, die zijn specifiek van de betreffende batch en niet meer beschikbaar.
  • U neemt hiervoor mee:
    1. de registratiekaart van uw vaccinatie(s).
    2. een identificatiebewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart).

Heeft u nog geen boekje of bent u het kwijt?

U kunt zelf online een geel boekje bestellen, bijvoorbeeld via mijnvaccinatieboekje.nl. GGD Gooi en Vechtstreek verkoopt geen gele boekjes.

Het gele boekje is géén officieel coronavaccinatiebewijs

Bijschrijven in het gele boekje is niet verplicht. Het is niet noodzakelijk om hier een geel boekje voor aan te schaffen. Het gele boekje heeft, net als de registratiebrief die je op de vaccinatielocatie krijgt, geen status als officieel vaccinatiebewijs voor COVID-19. VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Kijk hier voor meer informatie van de Rijksoverheid.

Meer nieuws

Al het nieuws