voor inwoners, met gemeenten

Voorjaarsvakantie? Ga voorbereid op reis

Publicatiedatum: 17 februari 2022

De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Misschien zoekt u de zon op of gaat u skiën in de bergen. Gaat u op reis? Dan wilt u goed voorbereid zijn en weten wat u nodig hebt. We helpen u graag op weg en zetten vast wat punten op een rij.

Er kunnen inreisbeperkingen gelden voor het land waar u naartoe reist. Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan. Check Nederlandwereldwijd.nl of bel met Buitenlandse Zaken op +31 247 247 247.

De QR-code en de CoronaCheck-app

Om te kunnen reizen heeft u een bewijs nodig waaruit blijkt dat u gevaccineerd of negatief getest bent. U krijgt dan een QR-code die u kunt uploaden in de CoronaCheck-app. Niet elke test is hiervoor geschikt.

  • Heeft u een zelftest gedaan en is deze positief? Doe altijd ook een PCR-test bij de GGD. Met alleen een zelftest krijgt u geen QR-code en kunt u geen herstelbewijs aanmaken in de CoronaCheck-app.
  • Met een positieve antigeentest krijgt u een herstelbewijs dat in Nederland geldig is. Alleen een positieve PCR-test leidt tot een internationaal herstelbewijs.
  • Bent u positief getest? Dan duurt het nog 11 dagen voor u het herstelbewijs kunt gebruiken in de CoronaCheck-app.
  • Lukt het niet om een herstelbewijs te krijgen en bent u in Nederland getest, maar niet bij de GGD? Vul dan het formulier Herstelbewijs elders Als u een PCR-test in het buitenland heeft gedaan, kunt u geen QR-code in Nederland krijgen. Het land waar de test gedaan is, moet de code aanmaken.
  • Heeft u hulp nodig met uw QR-code en bent u getest bij GGD Gooi en Vechtstreek? Bel dan naar  (035) 692 64 00. Bent u bij een andere GGD getest, bel dan de landelijke Servicedesk op 0800 5090.

Meer informatie

Vragen over de CoronaCheck-app? Kijk waar u terecht kunt.

Meer nieuws

Al het nieuws