voor inwoners, met gemeenten

Winnaars bekend van de posterwedstrijd Rookvrije Generatie in Gooi en Vechtstreek

Publicatiedatum: 31 mei 2021

“Blaas eens wat anders uit dan rook”

Kinderen die anderen zien roken, gaan zelf ook eerder roken. Met de posterwedstrijd van GGD Gooi en Vechtstreek konden kinderen daarom laten zien dat zij liever Rookvrij opgroeien. De 12 winnende posters zijn nu te zien als raamexpositie bij Singer Laren (aan de Naarderstraat).

In de maand april konden kinderen van 8-12 jaar uit de hele regio meedoen met de posterwedstrijd van de GGD, Singer Laren, Versa Welzijn en het Grafisch Atelier Hilversum. De opdracht luidde: ‘maak een poster die laat zien wat rokers kunnen doen in plaats van een sigaret opsteken’.

Uit de 45 ingezonden posters heeft de jury een top 12 gekozen. De jury bestond uit de kindergemeenteraad van Hilversum, een kinderwerker en een roker. De 12 winnaars hebben hun eigen poster nog mooier gemaakt in het Grafisch Atelier in Hilversum. Deze posters zijn nu te zien als de raamexpositie ‘Rookvrij is de Kunst’ bij Singer Laren.

De allermooiste poster werd volgens de jury gemaakt door de tienjarige Elsa Cordeiro uit Hilversum. Haar poster is de komende weken te zien op grote borden langs de weg op verschillende plekken in de regio. Daarnaast wint zij een leuke verrassing. De jury vindt de winnende poster vrolijk en een duidelijk boodschap hebben. Elsa: “Rokers kunnen naar buiten gaan en bellenblazen, dat is veel gezonder. Je wordt er vrolijk van en het stinkt niet. Dat is op mijn poster te zien”. 

Regio Gooi en Vechtstreek op weg naar een Rookvrije Generatie

Om ervoor te zorgen dat kinderen niet gaan roken, is de hele regio Gooi en Vechtstreek op weg naar een Rookvrije Generatie. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Alle inwoners uit de regio kunnen hun steentje bijdragen. Tips, ervaringen en ondersteuning zijn verkrijgbaar via www.rookvrijegeneratiegv.nl of via facebook: @rookvrijegeneratiegv

Meer nieuws

Al het nieuws