voor inwoners, met gemeenten

De eerste maanden met een baby kom je voor allerlei nieuwe situaties te staan. Leuk en tegelijkertijd ook spannend. Wat heeft mijn baby nodig? Doe ik het wel goed? Hoe pakken andere ouders dit aan? Alle ouders van pasgeboren baby’s hebben dit soort vragen en zoeken naar een oplossing. Je kunt dit alleen doen, maar ook samen met andere ouders.

De cursus ‘Baby in huis’ wordt gegeven door twee jeugdverpleegkundigen. Tijdens de bijeenkomsten krijg je advies over de ontwikkeling van je baby en alles wat met het nieuwe ouderschap te maken heeft. Je kunt ook zelf onderwerpen of situaties inbrengen. Ook is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met de andere ouders. Zo vind je herkenning en steun bij elkaar. Meedoen aan ‘Baby in huis’ geeft meer zelfvertrouwen. Dat is fijn voor jezelf, maar ook voor je kind!

 

3 tot 4 bijeenkomsten

De cursus bestaat uit 3 tot 4 bijeenkomsten die 2 uur duren. Iedere bijeenkomst staat een thema centraal en wordt de inhoud afgestemd op de wensen van de ouders. Onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen zijn:

  • contact maken met je baby, signalen herkennen
  • ontwikkeling van een baby en spelen
  • ritme, slapen, huilen, troosten en verwennen
  • het nieuwe gezin
  • opbouw van de voeding
  • weer aan het werk
  • verzorging van het zieke kind

 

Voor wie?

Voor ouders met een baby van 0 tot 4 maanden. Je baby is ook van harte welkom.

Download hier de flyer: Baby in huis

Praktische informatie

Kosten en aanmelden

Deze cursus is gratis voor inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek. Het aantal deelnemers bestaat uit 6 tot maximaal 10 ouders. Je kunt je aanmelden tot uiterlijk een week voor de start.

Waar en wanneer?

Locatie Hilversum
Tijd: 10.00 tot 12.00 uur
Datum: dinsdag 4, 11 en 18 juni
Locatie: Edisonstraat 47 in Hilversum

Locatie Blaricum
Tijd: 9.30 tot 11.30 uur
Datum: Nog niet bekend
Locatie: Tydemanplein 5

Meld je hier aan