voor inwoners, met gemeenten
Psychische gezondheid is voor veel mensen nog altijd een moeilijk onderwerp om over te praten. Hey is een campagne die psychische gezondheid bespreekbaar wil maken. Misschien zit je zelf niet zo lekker in je vel of ken je iemand anders die het moeilijk heeft. Hey helpt! Want een gesprek kan een eerste stap zijn naar een oplossing.
Sommige mensen voelen zich door de Coronacrisis somber of gespannen. Geldt dit ook voor u? Praat erover met mensen in uw omgeving. Wat u nog meer kan doen?
  • Eet gezond, slaap en beweeg voldoende
  • Zorg voor structuur in uw dag.
  • Gebruik geen alcohol of drugs om met uw emoties om te gaan.
  • Volg de berichtgeving op (sociale) media niet op de voet.
  • Ga alleen af op feiten en betrouwbare informatie.
Als u er niet uitkomst, zoek dan meer hulp.
Lees meer over tips en hulplijnen.
open over depressiviteit

Tentoonstelling OPEN over depressiviteit

In Amsterdam ging 9 oktober de tentoonstelling OPEN over depressiviteit van start. De tentoonstelling is tot eind oktober te zien bij het Vondelpark en reist daarna door naar andere gemeenten. Kijk hier voor meer informatie.

voordelen

Voordelen van Hey

Een aantal voordelen van praten over je psychische gezondheid:

  • Je hoeft je problemen niet meer te verbergen en hebt hier dus geen zorgen meer over.
  • Je omgeving durft ook sneller open te zijn tegen jou.
  • Je kan in de toekomst makkelijker om hulp vragen.
  • Je omgeving oordeelt vaak minder hard als ze weten wat er aan de hand is.
mentaal-vitaal

Hoe lekker zit jij in je vel? Doe de test!

Als je mentaal fit bent, zit je lekker in je vel, sta je positiever in het leven, heb je minder last van stress en kun je problemen beter de baas. Test daarom je mentale fitheid en kijk wat je kunt doen om mentaal fit te worden of te blijven.

snelbeterinjevel

Snel beter in je vel!

Pieker je veel, slaap je slecht of heb je veel stress? Op snelbeterinjevel.nl staan 3 online trainingen om zelfstandig te werken aan slaap-, pieker- of stressklachten. Een training bestaat uit oefeningen die je kunnen helpen om je klacht te verminderen.

tips

Tips van Hey

Daar ga je dan. Je hebt besloten om open te zijn over je psychische aandoening en de gevolgen ervan. Maar hoe doe je dat op een manier die bij jou past? En hoe ga je om met de reacties die je krijgt? Lees de tips van Samen Sterk Zonder Stigma.

Ken je iemand met psychische problemen? Een open gesprek hierover is veel waard. Samen Sterk Zonder Stigma geeft tips voor de omgeving.

hulp-nodig

Hulp nodig?

Hey kan het begin zijn van een oplossing. Maar het kan goed zijn dat je ook professionele hulp nodig hebt. Op de website van Mentaal Vitaal vind je een overzicht van therapieën en behandelaars in de buurt.

Natuurlijk kunt u ook terecht bij uw huisarts of een maatschappelijk werker van Versa Welzijn

Over Hey het is oké

Hey het is oké is een landelijke campagne van het ministerie van VWS. In de regio Gooi en Vechtstreek wordt deze campagne uitgevoerd door GGD Gooi en Vechtstreek.


Dit project wordt in de regio Gooi en Vechtstreek mede mogelijk gemaakt door ZonMw.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rinelle van den Top, adviseur gezondheidsbevordering, r.vandentop@ggdgv.nl