voor inwoners, met gemeenten

Week van de Mentale Gezondheid 22-28 mei

Publicatiedatum: 15 mei 2023

Lekker(der) in je vel? Ontdek wat jij kunt doen!

Van 22 mei t/m 28 mei is het de Landelijke Week van de Mentale Gezondheid. GGD Gooi en Vechtstreek grijpt deze week aan om op verschillende plekken in de regio allerlei gratis activiteiten te organiseren rondom dit thema. Hierin werkt de GGD onder andere samen met Versa Welzijn, de gemeenten en de bibliotheken. De GGD vraagt aandacht voor mentale gezondheid en wil inwoners inspireren om de eigen mentale gezondheid en veerkracht positief te beïnvloeden.

De mentale gezondheid van veel mensen staat onder druk, dat hebben verschillende onderzoeken de afgelopen tijd aangetoond. Wat te doen als het even wat minder gaat? Hoe zorg je voor een goede balans en behoud je veerkracht? Gelukkig kunnen mensen veel zelf doen om lekker(der) in hun vel te zitten. Soms helpen kleine dingen al. Mensen voelen zich pas écht fit als niet alleen het lichaam, maar ook de geest in balans is.

Mindful walk
Wandelen is goed, mindful (met aandacht) wandelen is nog beter. Daarom heeft de GGD in het kader van de Week van de Mentale Gezondheid een bestaande wandeling op de Hoorneboegse Heide mindful gemaakt. Deze mindful wandeling wordt officieel geopend door wethouder Gerben van Voorden op vrijdag 26 mei. Daarna wordt de eerste wandeling begeleid door een mindfulness coach. Met behulp van een beschrijving kan iedereen ook zelfstandig deze mindful walk lopen.

Activiteiten
De mindful walk is slechts één van de activiteiten die op de planning staan. Het diverse aanbod laat zien en ervaren wat het positieve effect is van bewegen, gevoelens delen, jezelf zijn, verbinding met anderen en het beoefenen van tevredenheid. Onder andere kan iedereen kennismaken met meditatie en yoga, dippen in koud water, de buitententoonstelling Open over depressiviteit in Blaricum bezoeken, een mentale gezondheidstest doen of zich laten inspireren door de lees- en luistertips. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor het volledige aanbod en locaties op www.ggdgv.nl/week-mentale-gezondheid

Meer nieuws

Al het nieuws