voor inwoners, met gemeenten

Stand van zaken corona

Hoewel nog steeds mensen corona hebben of krijgen, zijn de gevolgen van besmetting minder ernstig. Dat komt doordat bijna alle mensen in Nederland afweer hebben opgebouwd tegen het coronavirus door vaccinatie en/of een doorgemaakte besmetting én door de huidige omikronvarianten die minder ziekmakend zijn. Het kabinet heeft daarom met ingang van 10 maart 2023 , de pandemie voor ‘beëindigd’ verklaard.  De GGD is daarom  gestopt met testen. De vaccinatielocatie in Bussum blijft voorlopig wel open voor mensen die een 1e en/of 2e coronaprik of een herhaalprik nog niet gehad hebben.

Corona dashboard

Door het bijhouden van specifieke gegevens, houdt de overheid zicht op de verspreiding van het coronavirus. Op grond hiervan neemt de rijksoverheid beslissingen voor het coronabeleid.

Het Coronadashboard van de Rijksoverheid geeft een actueel overzicht van de coronacijfers in Nederlandde coronacijfers in Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek en de coronacijfers op gemeenteniveau. Bijvoorbeeld het aantal positieve testen, virusdeeltjes in het rioolwater, ziekenhuisopnames en gemelde overledenen. Ook de vaccinatiecijfers zijn terug te vinden op het dashboard. De cijfers zijn afkomstig  van het RIVM, GGD’en en ziekenhuizen.

Landelijke websites over corona

Op mijnvraagovercorona.nl staat actuele informatie en antwoord op veel gestelde vragen. Ook op de websites van de Rijksoverheid en het RIVM vindt u actuele informatie over het coronavirus.

Corona eenvoudig uitgelegd

  • Op de website Steffie.nl staan filmpjes met begrijpelijke informatie over corona.
  • Hier staat informatie van de overheid over de prik tegen corona
  • Op de website van Pharos staat duidelijke uitleg en flyers over de coronavaccins en vaccineren.

Telefoonnummers informatie corona

Landelijke callcenter

Heeft u vragen over het coronavirus, bel dan het telefoonnummer 1400 op werkdagen van 09.00 uur tot  20.00 uur.

Callcenter GGD Gooi en Vechtstreek

Het callcenter van de GGD: 035-6926400 is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Doven en slechthorenden kunnen hun vragen stellen via corona@ggdgv.nl.

Informatienummer in 200+ talen (inclusief Oekraïens)  

Iedereen die vragen heeft over corona kan via het gratis informatienummer 0800-7707707 van vragenovercorona.nl in gesprek met een zorgprofessional. De informatielijn maakt gebruik van een tolkenservice. Het informatienummer is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.